Minteha Furunkoyak

Minteha Furunkoyak

Rutin

Hayatımızda Her şeyi düşünerek mi karar veriyoruz? Yolda yürürken nerede ve nasıl yürüyeceğimizi seçiyor muyuz?

Bir günde her şey seçimi yapsaydık bir günde kaç seçim yapmamız gerekirdi? Bence bi 15.000 vardır.

Bu kadar seçim yapmıyorsak bu beynimizin alışkanlıkları, öğrendikleri, Konfor alanı sayesinde diyebiliriz bence.

Peki bizim alışkanlıklarımız hep iyi mi? Iyinin ve kötünün olduğunu biliyoruz ama yine yaptığımız kötü şeyler değişmiyor, Demek ki doğruyu bilmek rutinlerimizi değiştirmeye yetmiyor. Hayal ettiğimiz Hayat için de genellikle kendimiz değiştirmemiz gerekiyor " kendini değiştiren hayatının değiştirir "malum. O zaman rutinlerimizi, huylarımızı, isteklerimizi anlayıp hayata hükmetmeliyiz(hayatımıza)

Bence rutinlerimiz olmasa bence bu kadar kötü davranışlarımız olmazdı fakat yaşaması zor olurdu. Insan bile ise kötülük yapar mı? Çocukluktan, genişlikten olduğumuz yaşa kadar çevrenin bize verdiği her şeyi alıyoruz. Çevremize nasıl bakıyorsak olan ortama göre alışkanlık, şekil alıyoruz. Bana göre çevre, aile, okul İnsanın en büyük fikir faktörleri. Psikolojinin temelinde bu yatıyor gibi kötü alışkanlıklarımız olmasaydı bu kadar insan duygularını ifade etmek de, kendilerini yok yararsız gibi hissetmekte, dışlanıyorum demekte, bana gerek yok hayatta, demekte haksız olurlardı (şuan haklılar)

Bütünlerimizi fark edip değiştirmeli bize biz hükmetmeliyiz. Istediğiniz hayat bize hizmet etmeli ve nasıl biri olmak istiyorsak ona göre de rutinlere hükmetmeliyiz. Hayatı değiştirmek isteyen kendini değiştirmeli ilk kendimizi değiştirerek başlamalıyız. Bence hayat güzel yaşanmaya değer...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.