Veliler bile övgüye ihtiyaç duyar ama deliler asla!

İnsanları kullanmak için toplamayın etrafınıza, onlardan 'yarar'lanmak olsun amacınız,

Yarar sağlamak değil!

Sizi değiştirip dönüştürecek potansiyele sahip insanlar toplayın başınıza!

Siz, zeki bakış açısıyla stratejik bilgiler verenlere değil aklı selim ile davranıp kalbî bakış açısıyla sizi yanlıştan döndürecek insanlara kulak verin.

Her kafadan bir sesin çıktığı oturduğumuz konfor alanlarımızdan zerre taviz vermeden bir şeyler yapma yarışında olan kılı kıpırdamadan yüreği sızlamadan yapılan öznesiz ve özensiz sözlerin topluma faydasının olmadığını öğrenmek zorundayız!

Gaz ile çalışan milletin birbirini koyun diye eleştirmesi sürü psikolojisinden çıkmayı tavsiye etmesi, yalan söylerken burnu uzayan pinokyonun hala yalan söylemiyorum demesi kadar komiktir.

Toplum olarak gerilmiş bir ok gibiyiz; evde, işte, trafikte, sosyal medyada ve bir çok alanda. İnsanlar kendi beceriksizlerini beceri kabiliyetinde olan insanları linçleyerek ego tatmini sağlama gayretinde. Bir anne olarak evlatlarıma daima şu nasihati söylerim…

İnsanız beşeriz şaşarız hatalarımız olabilir ancak insanları eleştirmek yerine gençsiniz enerjinizi eleştirdiğiniz makamlara gelebilmek için harcayın. Olur olur olmazsa uğrunda çaba verdik dersiniz.

Ok yaydan çıkmadan hedefe varmaz. Bazen çığırından çıkmak gerek. Düzeni bozmak, Gidişatı değiştirmek,

Ayrık otu gibi değil ama

Yolunup atılmayı göze almak gerek...

Devrile devrile yol alan gemiye Tekme vurmak gerek...

Konfor alanımızdan çıkmadan başarı sağlanmaz. Oturarak toplum önderi olunmaz. Okumadan yazılmaz, emeklemeden yürünmez.

Kolay yoldan para kazanmak adına şahsiyetin değerlerin ve inancından uzaklaşılmaz.

Kanaat önderi olabilme becerisinin ne denli önemli olduğunu yaşadığımız depremin ardından net bir şekilde gördük. Bir taraftan can yakmaya çalışanları bir taraftan da yaraları sarmaya çalışanları. Sanatçının da dediği gibi söylenen sözlere aldırmadan etrafa mis kokuyu yayabilmeyi başarmak gerekir.

İyilik karşısında normal şartlarda zaten iyilik yapılır maksat kötülük karşısında da aynı iyiliği yapabilme becerisidir doğru insan olabilmek.

Şu devrin siyasetinde en bariz gördüğümüz maalesef ki dün dündür bugün bugündür tabiri.

En iyi yalan söyleyen vaad de bulunan değil. En iyi ortalığı bulandıran insanların seçimde şansının daha büyük olduğunu acı bir şekilde görmekteyiz. Temiz siyaset adı altında kirli insanların topluma karşı kavgasını hakaretini çirkin söz ve hitaplarını görmekten midelerimiz bulansa da, genç nesile nasıl zarar verdiğimizin kimse farkında değil.

Yakın tarihi bilmeyen okumayan gençlerimizin geçmişini bilmedikleri insanların ardı sıra koşmaları geleceğimiz adına beni endişelendirse de, buna keza bir taraftan da herşeyin farkında olan ahlaklı gençlerimizin de temiz siyaset toplumsal ahlak için koşturduğunu da görmek beni heveslendirmekte. Hepsinin aynı zaman diliminde aynı dünyada yaşayacağını düşündüğümde tüylerim diken diken olsa da, daima iyi ve doğru olanın dünyada iz bırakacağı aşikardır.

Özetle sosyal medya da, tv ekranlarında sağda solda ne kadar kendi alanında en doğru kişi olduğunu haykıran insan varsa emin olun memleket kaygısı taşıyanı bir elin parmağını geçmeyecektir. Gerisi partisi inancı yaşantısı ne olursa olsun cebine girecek paranın kendisine verilecek makamın kavgasındadır.

Vesselam …

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum