İnan Kıraç ve Derin Galatasaray - 2

Ünal Aysal’ın Galatasaray Başkanlığına Getirilmesi

Galatasaray, 3 yıllık Adnan Polat yönetiminde (2008-2011) ligi sırayla 5. 3. ve 8. Sırada bitirirken hiç şampiyonluk yaşayamadı. 2008-2011 yılında takımın genel durumu kötü olunca Başkan Adnan Polat’ın suyu kaynamaya başlamıştı. 2011 yılında arenanın açılışında tatsız olaylar yaşandı. Adnan Polat’ın bazı yöneticilerle bir araya gelerek istifa ettiğini ortaya çıktı. Yöneticiler bunun Galatasaray’a zarar vereceğinde ısrar edince Polat istifasını yeni aldı. 2011 yılı bitince Adnan Polat istifa etti Galatasaray olağanüstü genel kuruluna gitti. Ünal Aysal tarihin en yüksek oyu ile Galatasaray başkanı oldu. Ünal Aysal’ı başkan olarak öneren ve seçtiren kişi Derin Galatasaray İnan Kıraç’tı.

Ünal Aysal ile Fatih Terim’in arası hiç iyi olmadı. İkili birbirinden hiç hoşlanmıyordu. Ünal Aysal Galatasaray mezunu uzun yıllar yurtdışında yaşamış, İnan Kıraç’ın desteği ile başkanlığa seçilmiş, üst kesimi temsil ederken, Fatih Terim ise Anadolu’yu temsil etmekteydi. Aysal ve Terim transfer konusunda bile anlaşamadı. Terim Kaka’yı isterken, Aysal bastırdı ve İtalya’ya gidip Sneijder’i transfer etti. İkilinin arası her ne kadar bozuk olsa da aslında Galatasaray Ünal Aysal döneminde üst üste iki kere Lig Şampiyonluğu, iki Süper Kupa ve bir kere de Türkiye Kupası kazandı. Ayrıca takım Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadı.

Her iki taraf için sonun başlangıcı Milli Takım olayı oldu. Terim Aysal’ın izni ile Milli Takım teknik direktörlüğü görevini kabul etti. Bazılarına göre Terim’in bu görevi kendini kovdurmak istediği için kabul etti.

Real Madrid karşısında alınan 6-1’lik yenilgi sonrası Aysal Terim’i arayarak moral vermek için aramış fakat ulaşamadı. Bunun üzerine Lütfi Arıboğan Terim ile görüşerek başkanı aramasını istedi. Ama Terim başkanı aramadı. Sonra Aysal’ın Terimi aradığı ve mesaj çektiği ortaya çıktı. Terim’in bu tavrı üzerine Galatasaray Yönetim Kurulu oy birliği ile Terim’i görevden aldı.

Ünal Aysal, Koç Ailesi ve İtalyanlar

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Ekim 2013’de Londra’da Chelsea kulübünün ev sahipliğinde düzenlenen “Futbolun Liderleri” konferansına, Juventus Kulübü Başkanı Andrea Agnelli ile birlikte katıldı. Bir oturumda konuşan Aysal takım önceki durumu, Fatih Terim’in gönderilişi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. “İki kez şampiyonluk yaşan bir teknik direktörü değiştirmek normal mi?” şeklindeki bir soruya Aysal gülerek “Türkiye’de bu çok olağan, TFF onu düşündü, bizde gitmesine izin verdik” dedi.

Buradaki ilginç detay Andrea Agnelli. Angnelli’nin babası Umberto Agnelli, amcası Gianni Agnelli’dir. Fabbrica Italiana Automobili Torino ‘un (FİAT) CEO’su Umberto Agnelli Rahmi Koç ile 12 Şubat 1971 yılında Tofaş fabrikasının açılışını yapmıştır. Bildiğiniz gibi “Derin Galatasaray” İnan Kıraç’ta Vehbi Koç’un damadıdır. Fatih Terim’in gönderilmesinden sonra teknik direktörlük görevine İtalyan teknik direktör Roberto Mancini getirilmişti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.