Gençlerin izinde

Bugünlerde hummalı bir çalışma ve gençler yetişmesi için çeşitli projeler var. Bu geleceğimizin mimarlarını, mühendislerini, doktorlarını ve benzeri iş kollarında ülkemize milletimize faydalı olacak gençlerin yetiştirilmesi projesidir.

Elbette bir millet tarihine, ecdadına sahip çıkmazsa bir başkaları bunlar üzerinde hak iddia eder. Onun içindir ki tarihimize de ecdadımıza da sahip çıkacağız, tanıyacağız, bileceğiz.

Konya'mız bu manada güzel örnek bir tavır sergiledi ve sergiliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın başlatmış olduğu projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. 2 hafta önce "Ecdadın İzinde" projesi kapsamında 60 bin öğrencinin İstanbul gezisi programına, öğrencilerimizle birlikte katıldık. Çok güzel ve anlamlı bir gezi oldu ve öğrencilerimiz, ecdadımızın dünyaya bedel eserlerini yerinde gördük, gezdik. Ama durmak yok yola devam. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Uğur İbrahim ALTAY Gençlerimizle özel ilgileniyor. Gençlerle ayrı bir bağı var sanki. Mevzu gençlerin istek ve arzuları olunca akan sular duruyor sanki. Büyükşehir imkanlarını gençlerin faydalanması için seferber etmiş sanki.

Cahit Zarifoğlu’nun söylemiyle;

“Bir duruşu olmalı insanın,

bir bakışı,

bir anlayışı,

bir aşkı,

bir dâvâsı (bir derdi) olmalı...”

Belli ki Büyükşehir Başkanımızın da gençlik için bir davası var.

Özellikle Gençlik Kampları; Türkiye de hiçbir belediyenin düşünüp uygulamaya geçiremediği güzel bir proje. Boşuna Belediyeler Birliği Başkanı olunmuyor demek ki.

Yaklaşık 90 İmam Hatip öğrencisiyle birlikte 3 günlük Beyşehir AtaBey Kampına misafir olduk. Öğrencilerimizle birlikte kamp etkinliklerini dolu dolu yaptık. Kampta bizim öğrencilerimize gençlik liderleri eşlik etti. Bize rehberlik eden Kamp Lideri

Şükrü Atay, kamp alanına ve ekibine doğrusu çok hakimdi.

Öğrencilerle olan diyaloğu ve rehberliği, öğrencilerimizi fazlasıyla etkiledi. 3 günlük kamp programında, neredeyse yok yoktu. Güzel, etkili, kalıcı, öğretici bir program sonrası Konya'ya dönüş yaptık. Öğrencilerimizle yaptığımız değerlendirmelerde programın faydaları anlatıldı. Sonuç olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve ekibine öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Gençlerimizden hiç ümidimizi kesmedik, kesmeyeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.