Neden sürekli aç hissediyorsunuz?

Açlık, vücudunuzun daha fazla yiyeceğe ihtiyacı olan doğal işarettir. Acıktığınızda, mideniz büyüyebilir ve boş hissedebilir, baş ağrısı hissedebilir, sinirlenebilir veya konsantre olamayabilirsiniz. Çoğu insan öğünler arasında tekrar aç hissetmeden önce birkaç saat sürebilir. Ancak bu herkes için geçerli değildir. Sürekli aç hissediyor ve "Neden sürekli aç hissediyorum?" diye düşünüyorsanız yazıma göz atmanız sizin için iyi olabilir.

1. Yeterince Protein Tüketmiyor Olabilirsiniz

İştah kontrolü için yeterince protein tüketilmesi önemlidir. Protein, gün boyunca otomatik olarak daha az kalori tüketmenize yardımcı olabilecek açlığı azaltan özelliklere sahiptir. Dolgunluğu işaret eden hormonların üretimini artırarak ve açlığı uyaran hormon seviyelerini azaltarak çalışır Her öğüne bir protein kaynağı eklemek aşırı açlığın önlenmesine yardımcı olabilir.

2. Yeterince Uyumuyor Olabilirsiniz

Yeterince uyumak, iştah-uyarıcı hormon olan ghrelinin düzenlenmesine yardımcı olduğu için iştah kontrolünde bir faktördür.

3. Çok Fazla Rafine Karbonhidrat Yiyor Olabilirsiniz

Rafine karbonhidratlar işlenmiş ve liflerinden, vitaminlerinden ve minerallerinden arındırılmıştır. Rafine edilmiş karbonhidratlarda dolum lif bulunmadığından, vücudunuz bunları çok çabuk sindirir. Bu, çok fazla rafine karbonhidrat tüketirseniz, önemli bir dolgunluk hissi vermedikleri için sık sık aç olmanızın ana nedenidir

4. Yeterli Su İçmiyor Olabilirsiniz

Su, tok tutma ve yemeklerden önce içildiğinde iştahı azaltma potansiyeline sahip. Açlıkla susuzluk duyguları beynin aynı merkezinden yönetilir. Yani acıktığınız zaman belki de susamışsınızdır.

5.Az Yağ Tüketiyor Olabilirsiniz

Yağ, açlığı kontrol altında tutar. Yağ yemek, tokluk hissini teşvik eden hormonların serbest kalmasına yol açar. Az yağ tüketiyorsanız, kendinizi sık sık aç hissedebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.