Kış Meyvelerinin Faydaları

Soğuk kış mevsimi, nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarının en çok yaşandığı mevsimdir. Vücudunuzun enfeksiyonlarla karşı mücadele yeteneğini artırmak için bağışıklığı güçlendiren C vitamini yüksek besinler tüketmeniz önerilir. Kış mevsiminde yetişen meyveler C vitamini açısından zengindir. Diyetinizi kış meyveleri ile zenginleştirerek bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını destekleyebilirsiniz. Peki, kış meyveleri hangileridir?

Armut; A, B, C, K vitaminlerini içerir. Kalsiyum, demir, potasyum, folik asit, bakır manganez açısından zengindir. Kışın en çok tüketmemiz gereken meyvelerden biridir. Lif kaynağıdır, bağırsaklara iyi gelir. Tokluk hissi verir. Bağışıklığı güçlendirir, antioksidanlar sayesinde soğuk algınlığı, grip ve nezle için önleyici ve iyileştirici etkileri vardır.

Portakal; En sevilen kış meyvelerinden biri olan portakal, bağışıklık sistemini güçlendirmede birebirdir. İçeriğindeki C, B vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, lifler ve doğal şeker içerir. Bol miktarda demir, çinko, bakır ve vitamin içerir. Magnezyum sayesinde bağırsakların ve kasların daha iyi çalışmasına yardım eder.

Mandalina; İçerisinde bulunan antioksidanlar, kötü kolesterolü düşürür. Ayrıca yumuşak bir kan akışı oluşturarak normal kan basıncını korur. C vitamini sayesinde soğuk algınlığının önler

Muz; Muz lif yoğunluğu ile kabızlığa ve sindirim bozukluklarına iyi gelir. Potasyumdan zengindir.

Hurma (cennet elması); Cennet hurması bağışıklık güçlendiricidir. Vücudu kış aylarında grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korur. Yüksek tansiyon ve kolesterolü düşürür. A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri, karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, sodyum, selüloz, potasyum ve magnezyum içerir. Kansızlığa iyi gelir. Yüksek bir lif kaynağıdır, bu sayede kilo vermeye yardım eder.

Hastalığınız varsa bir uzmana danışarak porsiyon ve miktar ölçüsü almanızda fayda var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.