Hangi meyveler yaz meyveleridir?

Meyve ve sebzelerin çeşitleri her mevsime göre farklılık gösterir. Vitamin ve mineral gibi vücut için gerekli olan maddelerin çok büyük kısmı, mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerden alınır. Meyve ve sebzeleri her zaman bol tüketmek oldukça önemlidir. Ancak çok daha önemli bir şey varsa o da bunları yetiştiği mevsimde tüketmektir. Mevsimi dışında tüketilen ürünler yeteri kadar besleyici olmayabiliyor.
Yaza özel olarak tüketilebilecek ürün çeşitliliği düşünülürse hem son derece fazla seçenek var hem de besin değerleri oldukça yüksek. Yaz ayları meyve çeşitliliği bakımından en zengin aylardır. Yaz meyveleri, vitamin bakımından da oldukça zengin olur. Yaz mevsiminde yetişen meyvelerle vitamin ihtiyacı en iyi şekilde karşılanabilir.
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte tezgâhlara yerleşen yaz meyveleri öğünlerde çok daha fazla yer alabiliyor. Öyle ki bazı önemli öğünlerde ana yemek yerine tüketilebilen büyük porsiyon meyve tabaklarının faydadan çok zarar verebilir. Fazla meyve tüketiminin de elbette zararları vardır: Bel bölgesi yağlanması yanı sıra yüksek şeker içerikleri diyabet hastalarının kan şekerlerinin yükselmesine neden olmak gibi birçok sağlık sorununa da sebep olabilir. Yani yaz meyvelerini yaz aylarında ve her gün tüketmek oldukça önemli ancak bu meyveleri ne kadar ve nasıl tüketeceğimizi bilmek de en az o kadar önemli.
Yaz mevsiminde yetişen birçok meyve mevcuttur, bazıları aşağıda verilmiştir.
Karpuz çilek, kavun, şeftali, üzüm, incir, kayısı, kiraz, armut, vişne, mor erik, karadut böğürtlen yenidünya yeşil eriktir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.