Diyette Magnezyumun Önemi

Sağlıklı kalmak ve normal yaşamımıza devam etmek için vücudumuzun birçok bileşene ihtiyacı vardır. Genellikle çeşitli süreçleri başlatmak çok önemlidir ve bu süreçlerin başında metabolizmayı hızlandırmak gelmektedir. Magnezyum, normal şeker ve kolesterol seviyelerini koruyan üç ana unsurdan biri olduğundan, magnezyum zayıflatır mı ? sorusuna evet diyebiliriz.

Zira metabolizmayı hızlandırmak, ekstra kilolarla mücadelede bize yardımcı olur. Buna ek olarak, doğru krom ve çinko seviyesi de önemlidir. Bununla birlikte, kilo kaybı için, aşırı alınmamak şartıyla magnezyum ana yardımcı bileşendir.

Magnezyum eksik ise, istediğiniz kadar spor yapın bir gram bile veremezsiniz. Çünkü meydana gelen birçok biyokimyasal süreçlerin yarısından fazlasını magnezyum direkt olarak etkilemektedir. Yani bir nevi mekanik bir sistemin elemanı olarak görev alır.

Magnezyum kardiyovasküler sistemde ve tabi sinir sisteminde önemli bir rol oynamaktadır. Ek olarak beynin ve kasların çalışmasını desteklemektedir.

Kemik ve dişlerin yapısında çok önemli bir elementtir. Bu element vücudu toksik bileşiklerden korumaktadır.

Kilo verme olayındaki fonksiyonu ise şudur, magnezyum yağ hücrelerinin tahrip edilmesinden sorumlu ve insülin direncini azaltarak, kan şekeri seviyelerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Ayrıca protein sentezi ve sindiriminde önemli bir rol oynar.

Diyete daha fazla magnezyum almak için magnezyum yönünden zengin besin kaynaklarını yemelisiniz.

En iyi magnezyum kaynakları ; ıspanak, lahana, fesleğen, , pancar yeşillikleri, su teresi ve marul gibi yeşil yapraklı sebzeler, kabak çekirdeği badem yer fıstığı kepekli tahıllar (yulaf, buğday, mısır) enginar fasulye (kuru fasulye, nohut, mercimek) muz yer mantarı koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı, lahana, roka vb.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.