Minteha Furunkoyak

Minteha Furunkoyak

Tarihini bilmezsen

Türklerin tarih olarak geniş bir yelpaze oluşturduğu yadsınamaz bir gerçektir. Osmanlı, Selçuklu nezaketli hoşgörülü devletler imiş.

Türk çocuğu Osmanlı'yı, Atatürk'ü, Selçukluyu, oğuzları bilmez ise Türk tarihi yozlaşmaya çok müsait. Biz yıllardır batıya benzemeye çalışıyoruz, fakat dış görünüş olarak batıya benzemeye çalışırken teknolojisi nasıl dememiz gerekiyor.

Nasıl giyiniyorlar değil Osmanlı Selçuklu o kadar hoşgörülüymüş ki davranış olarak atalarımız, günümüz bilimi olarak ise batıya özenmeliyiz.

Noah Gordon tarafından yazılan The Physician - İbni Sina'nın talebesi hekim adlı kitabından uyarlanan bir film vardır. ( Alman filmi-2013) Müslümanlar, Yahudiler, Selçuklular, Hristiyanlara yer verilmiştir filmde fakat Müslüman topluluğu yanlış anlatılmış ve Selçuklulara yamyam gibi her yeri başıboş bir şekilde yıkıyorlar gibi tavır sergilenmiş.

Biz tarihimize sahip çıkmazsak, çocuğumuza tarih öğretmensek tekrar bize Tarih yazarlar. Bizim yeni nesillerimiz atasını yamyam olarak tanır. Tarihi insana güç verir, özgürleştirir, güçlendirir çocuklarınıza tarih öğretin.

Tarihini bilmeyen bir Türk toplumu gelecekte de başarı sağlayamaz. İleride atalarınızı yamyam, İşgalci, soysuz gibi tanıma lüksü olan bir nesildeyiz. Her Türk genci tarihini araştırıp, yeniden yazdırmamalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.