Minteha Furunkoyak

Minteha Furunkoyak

Çevrenin insandan çektiği

Doğa insana mı emanet? İnsan mı doğaya? Biz doğanın esiri miyiz? Doğa bizim tutsağımız mı? Ne kadar değer veriyoruz yaşadığımız coğrafyaya. Parka, alana, meydana, tarihi esere, eve, sokağa, caddeye, vs.

Bence hiç. O kadar Kural tanımazız ki bizim yere attığımızı temizlesin diye çöpçüler var. Cidden doğanın dili olsa bize hakaret ederdi.

Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak derler buralarda. Bence biz kirlettiğimiz yerlere dönmeyiz sanıyoruz. AVM'lerde paketli tüketim o kadar çok ki Doğa sindirmiyor.

O kadar umursamazız ki dünya artık insanı yok etmeye başlayacak su kirliliği, düzensiz orman kesimi, ambalaj pisliği, o kadar çok ki suçumuz bence yaşadığımız çevreyi kirleterek kendi sonumuzu yazıyoruz, tükenmez kalemle. Değer vermediğimiz dünya bizi yeraltına çektiğinde sesimiz duyulmayacak bize acımayacak çünkü. Sera gazı bir yandan, buzullar eriyor mevsimler değişiyor denge bozuldu dünya ağlıyor.

Doğayı sevelim ben, biz, hepimiz doğaya ya da çevreye saygı gösterelim O da hak ediyor.

Torunlarınız belki Çocuğunuz Belki de siz zorlanacaksınız ayağımızı ona göre uzatalım ki bilinçli bir insan topluluğu ile bilinçli bir doğa ile uzun süre yaşayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.