Minteha Furunkoyak

Minteha Furunkoyak

Ailenin tanımı

Ailenin tanımı: birlikte yaşayan insanların oluşturduğu bir topluluktur ve aileler birbirlerine saygı, sevgi ve destek olurlar.

Tabii sadece tanım... Anne baba kadar Çocuğunuz sorumlulukları vardır, bir evde. Fakat haddinden fazla sorumluluk küçük birini büyümeye zorlamak...

Mantık işi değildir. Anlaşmak zor olsa gerek Fakat toplumca sosyolojik Anlaşma ve anlatma problemimiz var. Destek sadece maddi değildir.

İnsanın destek beklediği kişiler tarafından düşürülmesi bayağı trajedi değil mi? Maalesef aile yapımız yok. Fikirlerini savunmak saygısızlık olmadığı gibi çocuğumla anne ve baba üzerinde hakkı vardır.

Ve aile her şeydir sosyolojik, psikolojik sorunların temeli; davranışların eseri. Bence aile temeldir, zamanla insan kendini seçimlerine göre çevirir.

Düzeltmek isteyen zamanla düzelir nokta hayatımız tanıştıklarımızın kalıntısıdır, herkesten birer parça alırız fakat anne ve babalarımız tanıdık duygular, hayal kırıklıkları ve mutlulukların sebebidir(ailemizin bize verdiği hisleri isteriz her zaman çevremizde) Bu yüzden aile her şeydir.

Çocuklarınız sizin stres topunuz değildir, etrafa saçtığınız hoşgörünün dörtte birini hak ediyorlar bence. Ve birini doğurunca, doğurduğunuz insan her şeyi yapma hakkına sahip olmuyorsunuz. Sevgi, saygı, anlayış karşılıklı kavramlardır.

Kimse karşılık bulamadığı kavramı sürdürmez. Sevin, sayın, umursayın bir gün gelir de ölüm ayırırsa pişmanlığın size bir nebze bile faydası olmayacak. Umarım bir gün gelir de kıymet bilir Ve anlarsınız

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.