Medine Kocakulak

Medine Kocakulak

Gereksiz tartışmalar iman zedeler

Günümüz dünyasına ahir zaman desek yanlış söz etmiş olmayız kardeşlerim.
Öyle olaylar vuku biliyor ki, bunlar ancak ahir zaman alametleri diyebileceğimiz olaylar.
Müslümanların direnci oldukça düştü. Artık neye nasıl tepki vereceğimizi bile anlayamaz olduk. Beyinlerimiz uyuştu. Filistin, Gazze, zalim devletler, alabildiğince sapıklıklar...
Bir tarafta sivil halkı bomba ardımana tutan vicdansızlar, bir tarafta buna göz yuman Müslümanlar. Müslümanın göz yumduğunu görüp akıl sağlığını yitiren ve hayatın tadını alamayan Müslümanlar. Böyle sınıflandırma yaptığım için çok hem de çok üzgünüm.


Çoğu zaman aklıma gelen bir soru da şu; buna göz yuman Müslümanlar diyorum da ben ne yapıyorum? Ya da göz yummayan Müslümanlar ne yapıyor. Ortadaki durum çok bariz.
Elimizden gelmeyen o kadar çok şey var ki... (Keza elinden gelenler de yapmıyor orası da ayrı mevzu!) Henüz adam akıllı bir boykot bile gerçekleştirememişken, gündemimiz de içler acısı. Müslüman toplumların genel sorunu, susuzluktan ölecekken su bulmak yerine, hangi sucunun tipi ne kadar güzel sorusunu araştıracak kadar saçma. İnanılır gibi değil.


İnsanlar bir tarafta katliam ediliyor, Müslüman ülkelerin çoğu hâlâ, senin takken niye yeşil derdinde. Bu olacak iş mi... Birbirine reddiye yapan hocalar... Bu nasıl bir ayıptır. Kimlerin kafir olduğu kendisine bildirildiği halde açık açık isimlerini söylemeyen peygamberin ümmeti olan ve aynı çatı altında olmalarına rağmen birbirini yaftalayan hocalar! Sağınızda koca bir ümmet yok oluyor ve siz hala kendi tarikat çatınızı korumaya, kendi reklamınızı yapmaya devam ediyorsunuz. Çağ kimin tarikatı iyi hangi hoca ağzından yanlış söz çıkardı çağı değildir! Eğer bu tarikat Allah'ın koyduğu kurallara, İslam’a ve imana zarar getirmiyorsa, sabaha kadar reddiye yapsan ne fayda? Müdahale olacağımız yerleri bile bilmiyoruz...


Müslümanlar heba olurken tesbih tanesi tartışan insanlar, kendilerini haşa _Rab gören egoistler, dinden soğumaya müsait bir toplumun içerisinde, tarikatlara sövenler!
Yanlış yapıyorsunuz! Mezhepler de ayrışır. Hakikatli mezhepler ve diğerleri. Farklı düşüncelerin sonucudur. Herkes bu kararda özgürdür. Hanefi olan birisi şafiye kalkıp diyemez, sen namazını niye böyle kılıyorsun dinden çıkmışsın diye . Tarikat da böyledir.
Hakikati olduğu gibi sapıkları da vardır. Fakat MÜSLÜMANLARIN konusu da mevzuu da bu değildir. Gündemler değişmeli, ihtiyaçlar konuşulmalı ve çözüme kavuşturulmalıdır. Halk da bu tür reddiyelere vs. kafa takmamalıdır . Müslümanın bir süzgeci vardır, hoca yanlış söylediyse kalbiyle buğz eder. Zararlı olanı almaz. Faydalıyı alır. Zira hocalar da insandır.
Peygamberlerin bile zelle hataları vardır. Hocaları melek konumuna koyup, ağızlarından çıkan her sözü !HAŞA! ayeti kerime sınıfına koyan insanlar hatalıdır. Elhamdülillahi Rabbil Âlemin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum