Medine Kocakulak

Medine Kocakulak

El ve Âlem Hastalığı

Selâm aleyküm değerli kardeşlerim.

Bugün çok uzun süredir içimde muhasebesini yaptığım, zaman zaman kendimde de bu hastalığın belirtilerini görmem neticesinde önce kendimi tedavi edip daha sonra bu yazıyı yazma gerekliliği duydum . İnsanız elbette nefsimize uyarız, olaki bu hastalık bende tekrar teşekkül ederse ben kendi yazımı okumayı planlıyorum:)

En güzel reçete sizin kendi kalbinize yazdığı reçetedir...

Değerli kardeşlerim, İbrahim (as)dönemine gittiğimiz zaman putlara tapılan, ibadet edilen ve hatta dua edilen bir dönem olduğuna az çok aşinayız.

Bu dönemi okulda konusunu işlediğimizde de kendim hayatını okuduğumda da hayretler içerisinde idrak etmeye çalıştım, düşündüm, çok düşündüm...İnsan kendi eliyle yaptığı bir şeyden medet umar mıydı hiç ?

Yada dedim, çoğuna belki İslam yakın gelirken sırf atalarının dininden dönmemek için müslüman olmadılar... Geleneği bozmamak için ...

Çok ağırıma gitti. Nasıl bir peygambere bunu yaparlar aklım almıyordu.

Daha sonra bu konu üzerinde yoğunlaşınca farkettim ki bende bizler de aynı yanılgıya düşüyoruz kardeşlerim. Put dediğimiz varlık sadece taştan bir yapı değildir elbette (telefon , tv , para , çocuk , eş ) bu saydıklarım maalesef herkese göre değişebilir... Benim fark ettiğim çok yaygın bir put kardeşlerim.

El ve Âlemi kendimize put ediniyoruz .

Akrabalar kırılır mı , menmun olmazlar mı , konuşurlar mı ... derken derken iş Allah rızasından çıkıp insan rızasına giriyor değerli Müslümanlar.

Evimizde , üzerinde oturduğumuz koltukları bile elâlem belirler olmuş. Çocuklarımızın eğitim dünyası elaleme bağlı ve hatta bazen ailemizi bile tanımıyoruz kardeşlerim.

Çocuk misal,kalabalık bir düğüne yada ortama gitmek istemiyor, kızımm ayıp olur , alınırlar bak sonra ... Hatta ve hatta senin düğününe de gelmezler bak ortada kalıveririz mazaallah.

Değerli kardeşlerim neyin bedelini çocuklarınıza yada eşlerinize ödetiyorsunuz. Bu alamadığımız hınç neyin hıncı ? Neyin derdine düştük biz böyle? Çocuklarımızın toplum içinde yaptığı hoş bir davranış bile elalem yüzünden gözümüze batar olmuş .

Kimse de maşaAllah benim kızıma yada oğluma yada eşime, evde kalıp gözlerini harama şahit etmek istemiyor demiyor nedense . Tutturulmuş bi sosyalleş de sosyalleş neyin sosyaliliği? İçerisine her girdiğinizde gözlerimizin harama battığı sosyalleşme mi yoksa milletin dedikodusunu yaparken kulaklarımızın günaha girdiği sosyalleşme mi?

Toplum bize dinde yeri olmayan gelenekleri aşılamış bizlerde bundan hiç rahatsız değiliz .

Tabiri caizse koyun sürüsü gibi toplum ne yapıyorsa onu yapmaya alışmışız. Alışagelmişin dışına çıkınca nedense herkes âlim kesiliyor, işin iç yüzünü, Allah katındaki değerini bilmeden .

Toplum kolay olanı işine geleni yapar kardeşlerim. Müslüman ise Allah ne der , ben o ortama girsem yada bu davranışı yapsam razı olur mu diye düşünür ve kardeşlerim maalesef bazen bizde o ne der kesmine girebiliriz . Eğer çevrenizde biri Allah rızası için bir davranıştan kaçınıyor ve onu yapmıyorsa onu rencide etmeyin mümkünse baş tâcı yapın .

Çünkü Ahir zamanda böyle insanların değeri paha biçilemez kardeşlerim .

Eğer çocuğunuz biriyle konuşmak istemiyorsa, bir yere gitmek istemiyorsa, siz kendinizin oraya neden gittiğinizi düşünün derim . Çünkü çocuklar ve gençler sezgileri güçlü olan kesimdir , eğer bir yere gitmek istemiyorsa demekki o ortam ona manen zarar veriyor demektir. Aklını ve kalbini yoruyor demektir .

Çocuklarımızla hasbihal edelim, onlara sevgimizi isbat edelim ki sevgiyi dışarda arayıp ziyan olmasınlar ...

Elhamdülillahi Rabbil Âlemin:)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.