Medine Kocakulak

Medine Kocakulak

Başarının temel merkezi

Başarının en temel 2 noktasından bahsedeceğim.

Başarı kavramı kişiden kişiye değişen göreceli bir kavramdır. Fakat her görüş hedefinin temeli ilk olarak insanlardır. Yani insanın eleştirileridir.

Her ne kadar söylenenler umurumda değil desek de bazı kişilerin söyledikleri belki de hayatımızda kapanmaz yaralara sebep oluyor.

Pekala 1. sırrın sonucu ne? Bizim yegane temennimiz insanlar değil, Allah ne der Yaratan bundan razı olur mu olmalıdır.

Tüm dünya yanlış bir görüşü savunsa, siz doğru olanı savunsanız el Âhir olan varlığının sonu olmayan Rabb bundan razı olduktan sonra insanların dedikleri pek de önemli değil deyip noktayı koymalıyız.

İkincisi ise sağlık boş zaman ve de refahlıktır. Refahtan kastım bir şeylerin en güzeline sahip olmak ya da olmak istemektir, bireyi tembelliğe iter, çünkü o an onu elde etmek için değil neden onun elinde olmadığı için hayıflanmaktan başka bir şey yapmaz.

İşte tam olarak burada devreye isyankarlık girer isyankarlık da kişiyi mazallah cehenneme götürür. Bizim amacımız haset etmek değildir,( Müslüman ancak iki şeye gıpta eder Allah'ın kendisine ilim verdiği , onunla karar verip onu başkalarına öğreten kimse ile Allah'ın kendisine mal verdiği ve onu Allah yolunda harcayan kimsedir) .(Hadisi Şerif)Velhasıl Yaratanın yarattıklarını kafaya takmak yaratana hakaret, sağlığı ve boş vakti değerlendirememek kendimize hakarettir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.