Başlasın o zaman Türkiye Yüzyılı

Cumhuriyetimizin 99.yılındaMilli gururumuz TOGG’un üretim tesisi açıldı seri üretime başlandı yerli otomobilimiz banttan indi.

Gurur duyduk milletçe. Partizanlığı, siyasi görüşleri ideolojik saplantıları bir kenara koyup alkışladık her ne kadar muhalefet liderleri bu sevince bu başarıya bigan kalsalar da...

Cumhuriyetimizin 100.yılında milli teknoloji SİHA’sıyla İHA TOGG’UYLA şahlanışa geçti. Milletçe duygulandık bizden olmayanlar elbette bizim hislerimiz anlamaları mümkün değil 28 Ekim’de Ankara Arena spor salonunda gerçekleşen açılış da tarihimiz ötekileştirilmeden bu toprakları bize yurt yapan Alparslan dan günümüze kadar bu ülke için mücadele eden kurucularımızı andık, sahiplendik. Mekanları cennet olsun.

Cumhurbaşkanımız açılış konuşmasında: önümüzdeki yüzyıl istikrarın, kalkınmanın, bilimin, gücün, üretimin, şefkatin, eşitliğin, merhametin, adaletin yüzyılı olacak dedi.

Verilen mesaj oldukça etkileyiciydi.

Tüm kesimleri kucaklayıcı ve birleştirici bir konuşmaydı.

Türkiye Yüzyılı ortak bir hedeftir ve bir partiden daha fazladır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılıştaki konuşmasında bir teklifte bulundu. “gelin 29 Ekim 2023’e kadar Türkiye Yüzyılı’nı konuşalım, tartışalım.” Erdoğan bu çağrıyı tüm parti liderlerine yaptı. “Mesele parti meselesi değil. Büyük Türkiye meselesi. Gelin ses verin, emek verin, fikir verin. Türkiye’nin yüzyılını birlikte inşa edelim.” Dedi.

Ah reis kayadan taştan ses gelir de onlardan yine ses gelmez. Onlar bu millet için umutsuz vaka.

O gün Türkiye’nin her kesiminden insanlar vardı. Gençler vardı, gaziler, şehit yakınları, o gün protokolde millet vardı millet.

Gelelim muhalefet cephesine. O gün açılışa gelmeyen bu milletin sevincine ortak olmayan sözde millet ittifakı memleket meselesi olarak gördüğümüz, teknolojik gelişmelere, milli gururumuza, neden duyarsız kaldılar? Neden kayıtsızdılar?

Aslında onlara da bir nebze hak vermek lazım. Ne yapalım onların çapı da bu kadar. Unutmayalım ki küçük insanlar küçük hesap peşinde olur. Hem açılışa gelmiş olsalardı Erdoğan’ın başarısını kabul etmiş olacaklardı. Bu iktidar dünyanın en iyi işini yapsa bile bizim bu hükümeti alkışlayacak değiliz diyen onlar değil miydi?

Araba nerde, üretim nerde, fabrika nerde diyerek algı yapanlar hükümetin ayağına taş koyanların yüzleri kızarır mı acaba.

Ana muhalefet lideri değil miydi? Daha üç ay önce “ oturdular, büyük gösteri yaptılar, iş adamları bir araya geldi, Cumhurbaşkanları bakanlar bir araya geldi. Nerde? Bunların hepsi milleti kandırmak için” diyen.

Peki, şehitlerimizin katili Demirtaş’la kahvaltı yapmak isteyen Meral ablamız gelir miydi bu açılışa? Partizanlığı bir kenara bırakıp ülke adına yapılan bir yatırıma destek olur muydu? Tabiki de hayır. “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” demiş atalarımız.

O gün açılışa muhalefetin yanı sıra muhalefetin kalemşörlüğünü yapan gazetecilerde davet edildi. Allah var bazıları TOGG’u köşelerine taşıdılar. Gurur duyduk ama ülke adına güzel gelişme ama amalar uzadı gitti.

Neymiş efendim aküsü Çin’miş, şaşi sistemi İngiliz’miş, motoru Almanmış. İçlerindeki kurtları ama fakat gibi kelimelere sığınarak satırlara döküyorlar ve fitne ateşini yakmaktan geri durmuyorlar. Otomobil fabrikası kuracak paraları var mıymış! Kaynak nerden geliyormuş! Kaynak neredenmiş! Yazık dert olmuş!

Bir türlü doğruyu yazmayan kalemler Erdoğan’ı masal alemle yaşamakla suçluyor. Hatta o gün açılışta Erdoğan’ın bindiği TOOG değildi. Zümrüdüanka kuşuydu!

Durgun su misali parazit üretmekten geri durmuyorlar.

Bunlar bataklık gülleri. Dikenleri kocaman gülleri rayihasız...

Bir de yerli otomobil üretmekte geç kalındı diyerek hükümete yüklenenler var. Cumhuriyetin 100. Yılında faturayı 20 yıllık iktidara kesenler var. Özdemir Bayraktar’ın yaptığı işi küçümseyenler var.

Sahi neden Bayraktar’ın yaptığını şimdiye kadar Koç, Sabancı, Doğan kısaca TUSİAT yapmadı. Paraları mı yoktu? İktidar 20 yıllık TUSİAT 100 yıllık bir kuruluş. Yoksa bu ülkenin kaymak tabakası bu ülkeyi sevmiyor mu?

Vechihür kuşları Nuri Demirtaşları kim mahkûm etti. Uçak fabrikasını, soba borusu üreten atölyelere kim çevirdi. Türkiye’nin teknoloji fukarası olmasına kim sebep oldu.

Vesayetçilerin kuklası olan iktidarlar, muhalefet ve satılık kalemler bu günaha hepiniz ortaksınız. Türkiye’nin gelişmesini istemeyen milletinin kanını emen o dönemin ağa babaları, ülkemde ki teknolijik gelişimin gecikmesinin sebebi sizsiniz.

TOGG sadece bir otomobilden ibaret değildir. Türkiye’nin hikâyesidir. Umudun sabrın inancın çalışkanlığın hikâyesidir. Bu milletin ihanetlerle dolu tarihinin değişmesidir.

TOGG memleket sevdalıların memleket meselesidir. Önümüzdeki yüzyıl da adaletiyle şefkatiyle dünyayı kuşatacak olan Türkiye yüzyılıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.