Yeni Dünyanın islam modası…(:

İlginç bir din anlayışı icat edildi son dönemde; örtünme modasından Mevlüt organizasyonlarına kadar gösteriş ve para kazanma uğruna geliştirilen ritüellerle beraber.

Ney çalınca dindar, keman çalınca günahkar sayılan, sünneti yerine getirmek adına yapılan şaşalı düğünler içerisinde harama meyletmiş gönüller….

Farz olan Cuma namazına gitmeyip, bayram namazında boy gösteren beyfendiler.

Muhafazakar otele maile gidip, bireysel tatiller de gözlerini haramdan alamayan gafiller…

Tesettür adı altında soyunan cahiller….

Dünya da milyonlarca insan açken, aldığı kiloları vermek için spor salonlarını dolduran tombişler….

Domuz eti yemek haram diyen aplaların, gıybet deryasında yediği çiğ insan etiyle doyurulmuş nefisler….

Düğünler de semazenle İslami düğün yaptığını düşünen ailelerin, israfın haddini aşmış görgüsüzlüğü hayatım boyunca saçma gelen konvoy merasimleri bağıra çağıra söylenen takı takma törenleri….

Kehribar tesbihlere verilen binlerce liralar ile Allah demek daha şaşalı iken, on gün bir garibi doyurmaya kıyamadığı parası ile göstere göstere gittiği umre seyahatlerinde ki Kabe önü selam fotoğrafı çeken sosyal medya müslümanları….

Cami çıkışı yanından geçen hatunu salyasını akıtarak kesen hacı amcanın evde gelinine halaylıkla durmasına sinirlenmesinde ki saçmalık….

Saç göstermenin günahına inananların, başında ki ayetle kadınlı erkekli ortamlar da gerdan kırması …..

Yine Saç göstermenin günahına inan haşamalı mücahitlerin, titktokta instagramda Twitter da hatta salonunun ortasında koca televizyonundan açık saçı bırak yarı çıplak kadınlara bakarken günah olduğuna inanmaması….

Malum niyeti halis ya dizi izliyor ya haber seyrediyor … saçı açmak günahsa bakmanın da günah olacağını aklı etmiyor.

Aldatmanın erkeğin elinin kiri olup, evde yalnızlaşmış bir güzel söze muhtaç kalmış eşlerinden esirgedikleri sevgi ilgi ve merhameti dışarı savunurken bana da diyen kadınına uyguladığı tavır ve nicelerinin islam olacağına inanıyor musunuz?

Herseyini eşit tutsanız sevginizi eşit tutamazsınız özetini taşıyan Nisa süresi 3. Ayetle kaç kez eşinizi tehdit ettiniz?

“Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.”

Öyle ilginç millet olduk ki zinadan sonra gusül alacak kadar hadsiz, işimize gelmeyen ayete kulp takacak kadar munafık, namaz,oruç, zekat, hac ve hatta mezhepleri hadisleri, sünnetleri işimize geldiği gibi kullanacak kadar da iğrençleştik.

Bulamaç olmuş kimin neye nasıl inanadığı neyi savunup neyi sorguladığı belirsiz ne istediğini bilmeyen İslamın beş şartından daha kelime-i şehadeti geçememiş ne için kişiliğinden inancından taviz verdiği belli olmayan laaaaa derken ama dur şuna la ona haaaa dediği Allahtan başka ilah yoktur diyen ümmetin yerini, para ve makam için ilahını yalancı şahit tutan enterasan bir topluluğa dönüştük.

Erkeğin para kazanmak için kadına, kadının özgürlük adıyla erkeğe döndüğü bu değişik topluluk içerisinde, bir çok şeyin mübah görülmesi işine gelmediğinde din değiştirecek veya inanmamayı seçecek kadar kendi değerinden uzaklaşmış gençlerin içinde neslimi koruma çabası ile çırpınan bir kaç gariban kalakaldık. Çocukların yalnızlaştığı ebeveyn olmayı en pahalı eşyaları her istedikleri gıdayı temin etmek sandığımız en pahalı organizasyonlarla partiler düzenleyip, aman iyi iş sahibi olsun en iyi hocayı en iyi okulu ararken kaybettiğimiz çocuklarımızın değerler eğitimini bilmeden büyüdüğü görmenin akıl almaz bir yanılgı olduğunu farkedemiyoruz. Varsın evladım ahlaklı, vatanını milletini seven, değerlerine sımsıkı sarılan anne babaya saygıyı toplum içerisinde davranmayı öğrensin demeden en iyi okulları kazansın derdine düşüyoruz. Değersizlikler içinde ne derece değer öğretiriz o da ayrı bir muamma….bizler ne kadar harama helale kul hakkına yaşarken doğru insan olmaya gayret ediyoruz da ne bekliyoruz oda ayrı bir acı….

Her neyse özetle…..

Bu yaşadığımız şeyin ismi İslam değil, tuhaf bişey ama islam değil….

İşime öyle geliyor dini olabilir, onun yeri ayrı bunun yeri ayrı dini de olabilir, dostlar alışverişte görsün dini de mantıklı, benim kalbim temiz dini de daha marjinal gibi,

İslam erkeğe gelenek kadına erkeğe itaat olacak inancı da iç Anadolu bölgesinde hora geçebilir, kadına verilen değerin farkına varamamış kadınların çığırtkanlıkları dini de akla yatkın geliyor, ama asla İslam dini gibi gelmiyor bana…

Yazıyı okuyanların bir kısmı sen kendine bak diyecek kadar hadsizleşedebilir…..

Ama sizce ne kadar umrumda …(:

Her kelamı önce kendi ruhuma ve nefsime hitaben yazdığımı bilmeye de bilir….(:

Vesselam !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum