Mevzularınıza beni karıştırmayın …

Benim hayat düsturum sizinkilerden çok uzak…!
Yaz günü sıcaktan bunalıp eve girmişsindir, çalışmanın yada koşturmanın yorgunluğu ile serin bir yere uzanmak buz gibi suyla elini yüzünü yıkamayı arzularsın.
Buzdolabına sığar mıyım acaba dersin, dilin damağın kurumuştur buz gibi su ararsın da o arada ikindin rüzgarı ile perdeleri sallayarak hafif bir serinlik gelir evin içine de ohhhh dersin ya….sonra odaya esenlik dolar, vücudun gevşer ve günün kalanı için güç toplarsın….
İşte bazı insanlar o ikindi esen rüzgar gibi hayatımızda. Onlar hayatımız da var diye hayatımızın geri kalanına katlanırız. Tam umudunuzu kesecekken renk olurlar nefes olurlar huzur olurlar ömrümüze. insanlıktan ümidimizi kaybetmeyelim diye oradadırlar…
Bir de ayağını vurmuş ayakkabı ve sahte tavırları bırakıp eve koşarsın.elini yüzünü yıkar, eşofmanları giyer koltuğa uzanıp ohhhh be dersin …..
Bazı insanlar da bu eşofman rahatlığı gibidir.
Onun yanında saçmalar, rahatça güler, korkmadan ağlarsın, sen benim evimsin diyebilirsin. Kısacası huzur verirler….
Sıcaktan klimalı ortama girmiş gibi, dilin damağın kurumuşken buz gibi su satan çocuğu görmüşçesine mutlu olduğunuz insanlar olsun etrafınızda.
Bazı insanlar hayatımızda ki boşlukları doldurmak için var gibi yada biz birilerinin boşluklarını dolduruyoruzdur….insanın insana muhtaçlığı, kaldırım taşının eksik olan kısmı gibidir, gönlümüze sukunet olmuşsa hayatımızın rengidir onlar…
Bazısına rahatlık olursun, bazısına huzur bazısına dert, bazısına kin….
Bakış açısının medeni hali gibidir kimin kime nasıl geldiği…
Hayatında zerre önem arzetmeyen insanların oturup senin adına acı çekmeni dilemesi kadar saçmadır birilerinin mutsuzluğu üzerinden ruhu fitne ile beslemek.
Sırf bu türlere inat hayatınız da yer etmiş iyi insanlara sıkıca sarılın, iyi niyetlerini suistimal etmeyin sevgilerini hoyratça harcamayın.
İyi ki varsın, iyi ki yolun yoluma kesişmiş, iyi ki hayatıma renk ve huzur vermişsin diye sürekli tekrar edin… gönlü güzel insanın şımarması sizi korkutmasın varsın şımarsınlar şımarıklıkları sevgilerinin naz makamıdır ki onca varlığına küçücük şımarıklığı şeker gibi tat verecektir hayatınıza.
Hayat güzel onca karanlık çığırtkanlığı yapanlara inat…
Hayvanına eziyet eden de var kuzusunu bağrına basıp yatanda…
Karısına dünyanın en kıymetli mücevheri gibi davranan erkekler de var, çöp muamelesi yapanda…
Hastasına yaşlısına gerçekten vicdani davrananı da var, üstten bakıp aşağılayanıda…
Çocuklarına der gözüyle yük gözüyle bakanlar da var rahmet ve bereket nazarıyla bakanda.
Bu ülke de poşete çaktırmadan çürük meyve sebze koyan da var , göz hakkı diye salkım salkım üzüm ikram eden de….
Tecavüzcüsü, herşeye rağmen yüzü kızarmayan da var, hayasından başını kaldırmayan da….
Hayatta sürekli seçim yapmak zorunda kalıyoruz …. Ve bu seçimler bizim kişiliğimizi belirliyor hangi taraftasın iyice düşünmemiz ve ona göre hareket etmemiz lazım…
Ben yine de ……
Şimdi bu yaşıma kadar hayatıma Işık olan renk veren iyi veya kötü davranışları ile bana tecrübe olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum…
Ve en çokta varlığı ile beni şereflendiren güzel insanlar önünüzde sevgi ve saygı ile eğiliyorum vesselam….(:

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum