Gökhan Arslanpınar

Gökhan Arslanpınar

Hatay

Değerli okurlar, hepimizinde bildiği üzere 6 Şubat gecesi saatler 04:17’yi gösterdiğinde belki de hepimiz için zaman durdu. Ana şoklar ve artçı şoklarla birlikte şu ana kadar binlerce deprem oldu. Depremden etkilenen tüm şehirlerde hayat durdu. Kalbimiz üşüdü. İçimiz parçalandı. Bu hafta bir değişiklik yapmak istedim. Bu haftaki köşe yazımda diş tedavileri hakkında değil geçtiğimiz hafta deprem bölgesinde yaşadıklarımızı sizlere aktarmak istedim.

Belki de yaşadığımız bu afetin üzerinden geçen ilk zamanlarda ağız ve diş sağlığı haklı olarak ön planda değildi. Deprem felaketinin üzerinden geçen sürenin ardından depremzede vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığı problemleri ciddi bir sorun teşkil etmeye başladı. Ne yazık ki bu denli geniş çaplı bir yıkımda vatandaşlarımızın tedavi olacakları bir ortama ulaşmaları çok zordu. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Diş Hekimleri Odası öncülüğünde depremzede vatandaşlarımızın tedavilerinin yapılabilmesi için Hatay’a Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı ulaştırıldı. Konya ve çeşitli illerden gönüllü Diş Hekimi arkadaşlarımız bu araçta halen dönüşümlü olarak çalışmaya devam etmektedir.

Geçtiğimiz hafta ise sıra bizlerdeydi ve Hatay’da yaraları bir nebze olsun sarabilmek için mücadele ettik. Boş kaldığımız zamanlarda şehrin yıkılmış sokaklarına çıkıp yıkımın büyüklüğünü kendi gözlerimizle gördük. Bir önceki gün yıkanıp balkona asılmış ve bir daha toplanamamış çamaşırlar… Belki de o çamaşırları asan kişi şu anda hayatta değil. Aslında hepimizin hayata pamuk ipliği ile bağlı olduğumuzu çok net bir şekilde fark ettik.

Bizler için aslında çok basit gibi gelen bir diş dolgusu bile şu an o bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız için ulaşılması çok güç bir eylem haline gelmişti. Ağrıyla gelen bir vatandaşımızın derdine derman, yarasına merhem olabilmek bizler için yaşayabileceğimiz en büyük mutluluktu. Bir yanımız kan ağlarken bir yanımız faydalı olabilmenin getirdiği sevinçle doluydu. Bir hayata dokunabilmek duyguların en güzeliymiş, bunu anladık.

Bizlere bu fırsatı veren başta Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Uğur İbrahim ALTAY ve Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Sayın Mete ALGEN olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Bölgedeki mobil ve konteyner diş kliniğinde en başından beri çalışan Rüveyda Hocamıza; aynı zamanda depremzede olan tüm acılarına rağmen gece gündüz insanlarımıza yardıma koşan diş hekimi yardımcısı olarak bölgede görev yapan Suna, Tanya, Ayfer’e ve adını sayamadığım, tanışma fırsatı bulamadığım tüm bölgelerde çalışan her meslekten gönüllü vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum