İl olmaya aday bir ilçeye bu web sitesi yakışmaz

Yaklaşık bir ay önce, yaptığı seçim anketleri tanınan ORC Araştırma Şirketi’nin Genel Müdürü Mehmet Posteki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Haziran 2023’te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar 12 ilçenin il yapılacağını ileri sürdü.

Nazilli, Bodrum, Tarsus gibi ilçelerin yer aldığı listede, Konya’dan Ereğli’de yer aldı. Zaten Ereğli uzun zamandır il olacak ilçeler arasında yer almakta.

Doğal olarak bir Ereğlili olarak bu listede ilçemizin adının yer alması bizi sevindirdi.

Ancak bu tartışmaları bir kenara bırakarak kendimize şu soruyu sormalıyız. Ereğli olarak il olmaya hazır mıyız?

Evet. Ereğli nüfus olarak merkez hariç Konya’nın en büyük ilçesi. Hatta sadece Konya’nın değil yaklaşık 30 ilden de daha büyük konumda yer alıyor.

Ereğli sadece nüfus olarak değil sanayi ve tarımda da gelişme gösteriyor. Özellikle yetiştirdiği pancar, siyah havuç ve şehrinde simgesi olan beyaz kirazı ile de söz sahibi bir ilçe. Toroslardan çıkan sular hem içme suyunda hem de tarım sulamasında kullanılmakta. Bu kaynak suların sağladığı doğal güzellikten dolayı Ereğli “Yeşil Ereğli” olarak da anılmaktadır. Ayrıca ilçe Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi, Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Adalet Meslek Yüksekokulu ve Ereğli Kemal Akman Yüksekokulu eğitim sürdürmektedir.

Peki, bunlar il olmak için yeterli mi?

Bana kalırsa değil

Ereğli olarak diğer il olacak ilçelerden işimiz bir tık daha zor. Çünkü Türkiye’de bir değil tam üç tane Ereğli bulunuyor.

Bunlar;

Tekirdağ Marmara Ereğli,

Zonguldak Ereğli,

Konya Ereğli,

Onun için öncelikle ilçemizin reklamını yani PR çalışmasını iyi yapmalıyız. Ereğli’mizi önce Konya’ya sonra Türkiye’ye tanıtmalıyız.

Ereğli denilince akıllara maden ocakları ile tanınan Zonguldak Ereğlisi veya Marmara Ereğlisi değil Konya Ereğlisi gelmeli.

Bu algıyı oluşturacak reklam ve PR çalışması görevi öncelikle Ereğli Belediyesi ve belediyenin basınına düşüyor. Belediyenin bu yönde bir çalışması var mı, yok mu bilmiyorum ama öncelikle bu reklam çalışmasına belediyenin web sitesini değiştirmekle başlamalı.

İnsanların her zaman ve her yerde bilgiye ulaşabildiği bilgi çağında yaşıyoruz, bu bilgi çağında ilçenin bir nevi dışa açılan penceresi, Ereğli’yi insanlara tanıtacak olan web sitesi bu şekilde basit ve hiçbir estetik yanı olmayan bir web site olmamalı.

Hele hele il olacağı tartışılan bir ilçeye şahsım adına bu web sitesini hiç yakıştıramıyorum.

Beyşehir, Akşehir, Seydişehir gibi Konya’nın diğer büyük ilçelerini web siteleri ile kıyaslandığında Ereğli Belediyesi’nin web sitesi çok vasat kalıyor.

Sadece web sitesi ile de kalınmamalı resmi sosyal medya hesapları da aktif bir şekilde kullanılmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.