Akşehir festivaller yaparken Ereğli olarak biz ne yapıyoruz?

Çok değil yaklaşık iki ay önce MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhuriyetin 100. yılı olması dolayısıyla “100 il, bin ilçe” açıklamasını yapması ister istemez Konya’da, il olmaya yakın Ereğli ve Akşehir’de heyecan uyandırmıştı. Hatta Beyşehir ve Seydişehir’de alternatif bir seçenek sunarak her iki ilçe birleşip “Seydibey” adında yeni bir il olalım iddiasını ortaya atmıştı.

Ereğli ve Akşehir’in il olmak için yıllardır uğraştığı hepimizin malumu. Her iki ilçenin de belli başlı sebepleri var. Örneğin merkeze uzak olması gibi. Neredeyse her iki ilçe Konya merkeze aynı uzaklıkta. Nüfus olarak baktığımızda ise Ereğli Akşehir’e göre daha kalabalık bir nüfusa sahip. Ancak olaya sadece nüfus yönünden bakmak yanlış ve eksik olur. Bunların yanında sanayi, eğitim, halkın refah düzeyi gibi birçok etkende sayılabilir. Ama her şeyden önce ilçe idarecilerin yapması gereken en önemli şey çok iyi bir PR çalışması.

Yani şehirlerini dışarıya çok iyi pazarlamaları lazım. Daha önce yazdığım bir yazıda da bu konu konuya değinmiş ve Ereğli’nin PR çalışmasını çok iyi yapmasını gerektiğini söylemiştim. Hatta o yazımda Ereğli Belediyesinin bu PR çalışmasına eskimiş olduğu web sitesini değiştirmesi ile başlaması gerektiğini belirtmiştim. Konuyu dağıtmadan devam edecek olursak şuan bu PR çalışmasında Akşehir’in bizden önde olduğunu söyleyebilirim.

Peki, bize göre neden öndeler?

Akşehir biliyorsunuz Nasreddin Hoca’nın memleketi ve Akşehir Belediyesi her yıl düzenli olarak Nasreddin Hoca Şenlikleri tertip ediyor. Her yıl bir ünlü oyuncu temsili olarak Nasreddin Hoca kılığına giriyor. Geçen yıl düzenlen şenlikte temsili hocalık rolünü Behzat Uygur üstelenirken bu yıl bu görevi Çetin Altay üstlendi. Bu yıl 64.sü düzenlenen şenliğe kabinenin Konyalı bakanlarından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ta katıldı. Şenlikler kapsamında göle maya çalma, tiyatro oyunları ve çeşitli yarışmalar düzenleniyor. Şenliklere Konya ve başka ilçelerden yerli ve yabancı turistler katılım sağlıyor. Akşehir bununla da yetinmedi yakın bir zamanda İlçe Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu ve Akşehir Sportif Havacılık Kulübü ortaklaşa Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması düzenledi. Bir düşünün Akşehir semalarında 138 paraşütçü. Ve son olarak dün 101. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mustafa Yıldızdoğan konseri. Toparlayacak olursak Akşehir Nasreddin Hoca kozunu çok iyi kullanıyor. Açıkçası tebrik etmek lazım.

Peki, Akşehir cephesinde bunlar yaşanırken Ereğli cephesinde neler yaşanıyor? Son dönemde yerel ve ulusal medyada Ereğli hakkında çıkan haberlere bir bakalım.

Cinayet, PKK’lı terörist Ereğli’de yakalandı, örgüte ait büyük bir arşiv ele geçirildi, Ereğli’de uyuşturucu operasyonunda 14 kişi gözaltına alındı vb. konular.

Amacım Ereğli’mizi kötülemek değil zaten hiç kimse de sütten çıkmış ak kaşık değil ama isimleri bunlarla anılmıyor. Önemli olan insanlarda kötü bir algı intiba bırakmamak. Onun için bu yarışta geri kalmamak için hemen harekete geçmek lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum