Türk Milleti Ve Mehmet Akif Ersoy

Türk milleti dünya tarihinin en eski milletlerindendir. Tarihte kurulan Türk devletlerinin adı ne olursa olsun, hangi dönemde ve hangi coğrafyada kurulursa kurulsun Türk Milleti olarak dönemin kaderini belirlemiştir. O bölgedeki diğer Devletleri, kültürel ve sosyolojik olarak etkilemiştir. Kısaca Dünya tarihini belirlemiştir. Bu da Türk milletinin genlerinden gelen karakteristik özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Nedir bizi biz yapan özelliklerimiz; öncelikle bağımsızlığımıza çok düşkünüz Türk milleti asla esaret altına girmez, asla kendi vatanında başkasının güdümü altında yaşayamaz.

"Konu vatansa gerisi teferruattır" der ve genci, yaşlısı, kadını, kızı, çocuğu atar kendini meydanlara. Bu hep böyle olmuştur, o nedenle büyük şair-üstad Mehmet Akif Ersoy İstiklal marşımıza şu dizeleri koymuştur.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy hakkında da kısa bir bilgi verecek olursak;

Kurtuluş Savaşı ve zafer sonrası uzunca bir süre Mısır’da yaşayan Milli Şâirimiz Mehmet Âkif Ersoy, 17 Haziran 1936’da tedavi için İstanbul’a döndü. 27 Aralık 1936 tarihinde İstanbul’da, Beyoğlu’ndaki Mısır Apartmanı’nda vefat etti, Edirnekapı Şehitliğinde yatmaktadır. En önemli iki eseri İstiklal Marşı ve şiirlerini yedi kitap halinde topladığı Safahat’tır.

Tarih tekerrürden ibarettir derler ya Temmuz 2016'da bir tekrarı yaşadık. Ama dediğim gibi tarih bizi yanıltmadı, yine tekerrür etti ve bağımsızlığına düşkün Türk Milleti kadın, erkek, genç, yaşlı döküldü meydanlara...

O gece hiç kimse kendi canını düşünmedi. Çünkü o gece canda-namusta vatan olmuştu. Ve bir kez daha Yüce Türk Milleti büyük şairi doğruladı.

"Asım'ın nesli diyordum ya... Nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek."

Yüzlerce binlerce kez yaptığımız gibi bir kez daha millet olarak "Dik durduk ama diklenmedik kırıldık ama eğilmedik namerde...

Elbette durmak yok yola devam. Gayret, çalışma, azim çok önemlidir. Ama duanın da etkisini unutmamak gerek. Türk Milleti için, O büyük peygamberimiz hadisinde şöyle buyurmuştur "İstanbul'u alan fetheden komutan Ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur." Diyerek milletimizi övmüştür.

Ben de yazımı şairin şu sözleriyle bitiriyorum. "

“ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN.” AMİN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum