Kamp

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a soralım?

Bu yazımda size hafta sonu katıldığım bir etkinlikten bahsetmek istiyorum. Etkinliğin adı "Baba - Oğul Kampı".

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın öncülüğünde her sene düzenlenen bu kamp Baba-Oğul ve Anne-Kız Kampı şeklinde iki farklı şekilde hazırlanmış.

Ben de oğlum ile birlikte 3-4 Eylül'de Konya'nın Derebucak ilçesinde düzenlenen kampa katıldım. Kampa katılabilmek için öncelikle "SporKonya.com" adlı İnternet sayfasından gerekli formu doldurarak başvuru yapmak gerekiyor. Listeler dolmadan başvuran herkes rahatlıkla katılabiliyor bu etkinliğe.

Gelelim kamp programına...

Etkinlik Cumartesi sabahı saat 09.00'da Panorama Müzesi önünden hareketle başladı. Yaklaşık 150 kişiden oluşan ekip, 4 otobüsle yola çıktık. Bu programda bize SporKonya ekibinden arkadaşlar eşlik ettiler. Ekibin yol boyunca çok nazik ve çözüm odaklı tavrı aslında gezinin nasıl geçeceği ile ilgili ilk fikri bize vermişti. Otobüste ikram edilen kahvaltı ile Derebucak'taki kamp alanına ulaştık. Oraya gittiğimizde bizi karşılayan kamp ekibinin aynı zamanda bizim için çadırlarımızı da hazırladığını gördük.

Çadırlarımıza baba-oğul olarak yerleştikten sonra öğle yemeğine geçtik. Kurulan WhatsApp grubundan bizlere cumartesi günü 3, pazar günü ise kahvaltı ve öğle yemeği olarak 2 öğün ikram edileceği bilgisi verilmişti. Bu arada yemeklerde kamp ortamında yenebilecek en lezzetli yemeklerde diyebilirim. Buradan yemeği hazırlayan ekibe de ayrıca teşekkür ediyorum.

Öğle yemeğinden sonra bizim için hazırlanmış etkinlik alanına geçildi. Ekip bizim için 8 farklı etkinlik hazırlamış. Her biri birbirinden güzel bu etkinliklerde oğullar çok eğlenirken, babalar ise yoruldular. Ama çocuklarımızın yüzlerindeki o mutluluk her türlü yorgunluğa değerdi. Burada biraz rollerin yer değiştirdiğine şahit oldum. Çocuklar başarı odaklı etkinlik yaparken, onlara ayak uyduramayan babalar oğullarından yeri geldi tatlı tatlı fırça yedi.

Akşam yemeğinden sonra büyük bir kamp ateşi yakıldı. Kamp ateşi çevresinde hazırlanan oturma alanlarına geçtik ve ekip liderlerinin hazırladığı yarışmalara katıldık, oyunlar oynadık.

Geceyi kumpir ikramı ve hediyelerle bitirip uyku tulumlarını alarak çadırlara geçtik. Yoğun bir günden sonra yorulan çocuklarımız anında uykuya daldılar.

Pazar sabahı tertemiz hava ve çam kokusu ile erkenden uyandık. Kahvaltı programından sonra Derebucak kamp alanına yakın olan Balatini Mağarasına yürüyüş programı gerçekleşti. Yaklaşık bir buçuk kilometrelik yürüyüşün ardından mağaraya ulaştık.

Balatini Mağarası ;

Uzunluk: 2030 metre

Yükseklik: 45 metre

Bu mağara bu alandaki en kapsamlı ve en güzel mağaradır. Genişçe kireç taşlarıyla kaplı nehir çıkıntısının sağ tarafından geçen faal bir dere mağarasıdır. Uzunsu Vadisi’nin kuzeye bakan yamacında Balat Mezra’ sının üzerinde bulunur ve Derebucak’ a 6 km, Çamlık Mahallesi’ne ise 5 km uzaklıktadır. Körükini ve Suluin Mağaraları’nın 3 km kuzey batısındadır.

Balatini Mağarası üst üste bulunan iki seviyeden oluşmuştur. Üst katı oluşturan fosil kolun zemini tamamen mağara kili ile kaplıdır. Alt kat olan su taşıyan asıl galeri ise suyun az olduğu dönemlerde su içinden yürünerek ilerlenebilmektedir. Sadece biri 5 metreden daha derin olan üç adet cadı kazanı geçiş teknikleri ile ya da bot kullanılarak geçilebilir. Travertenler ve dev cadı kazanları mağaranın görülmeye değer güzellikleridir.

Mağaranın bir girişi ve dört tane çıkışı mevcuttur.

Mağara içerisi tamamen incelendiğinde eski dönemlerden kalan mezar kalıntıları ve diğer işaretler mağaranın yaşam alanı olarak kullanıldığını göstermektedir.

Kampa döndükten sonra öğle yemeğini aldık ve Konya'ya dönmek üzere otobüslerimize bindik. Yolculuğumuzu yine başladığımız yerde Panorama Müzesi'nde bitirdik.

Kamp süresince Konya Büyükşehir Spor Şube Müdürü Malik Külahçı bey bizlerle birlikteydi. Öğrendik ki kendisi de Derebucaklı imiş. Dolayısıyla hem bölgeye hem de kamp alanına çok hakimdi. Kamp alanında yaşadığımız elektrik kesintisi ve su kesintisi gibi Ufak tefek sıkıntılar oluşsa da çözüme yönelik hızlı hareket edip duruma el koyması, çözmesi ve ekibini yönlendirmesi güzeldi. Ayrıca Malik Bey Büyükşehir Spor Müdürlüğü'ne güzel bir ekip kurmuş, kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca belediye başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey'in bu tarz etkinlikleri desteklemesini ve bunlar için bütçe ayırmasını da takdir ediyorum.

Sonuç olarak çok güzel ve farklı bir hafta sonu geçirdik. Çocuklarımızla Anı Defterimize yeni sayfalar ekledik. Hem biz hem çocuklarımız güzel dostluklar edindik. Çocuklarımız bu kampı bizler için organize eden Büyükşehir Başkanı Uğur amcalarının kim olduğunu sorguladı ve öğrendiler.

Uğur İbrahim Altay Konya Büyükşehir Başkanımıza sorumuz ; yapılan bu gezi ve bu kamp amacını ulaştı mı acaba ???

Bence EVEEET...

Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor yeni etkinliklerde buluşmak üzere hoşça kalın diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.