AFAD

AFAD her türlü afet sırasında ve sonrasında vatandaşlara yardım eden bir kurum olarak karşımıza çıkmaktadır. AFAD hakkında merak konusu olan açılımı karşımıza Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı şeklinde çıkar. AFAD'ın görevleri arasında ülkemiz kapsamında düzenlenen afet faaliyetlerinin yönetimi ve acil müdahalede bulunmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmek.

Bize bağlı olarak gelişebileceği gibi bizden bağımsız da gelişen bazı afetler olabilmekte. Afetlerin ne zaman geleceği belli olmadığından ötürü bazı konularda önlem alabilmekte ve bununla ilgili bilgilendirme ve korunma amacıyla kurulan en önemli kuruluşlardan olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Afetlerle mücadelede gönüllülük esaslı çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Ülkemiz kapsamında düzenlenen afet faaliyetlerinin yönetimi ve acil müdahalede bulunmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar gönüllülük esasına dayanmasının yanı sıra uzman bir ekip tarafından yönetilmektedir. Neredeyse her yıl afet olayları ile gündeme gelen AFAD ekipleri olabildiğince hızlı ve profesyonel bir şekilde olaya müdahale etmektedir. Doğal sebeplerden olabileceği gibi beşeri sebeplerden kaynaklı afetler de ortaya çıkabilmektedir. Bu kapsamda bilinçlendirme çalışmaları da yapan AFAD sokaklarda gönüllü olarak insanları bilgilendirmeye ve ekiplerini büyütmeye devam etmektedir.

06 Şubat 2023 te 10 ilimizi kapsayan dünyanın en büyük kara depremiyle uyandık.

Sadece bir deprem de değil 9 saat ara ile ikinci bir deprem de bu acıyı artırdı. Yıkım çok büyük acımız çok fazla... Hemen bölgeye müdahale etmek ve yaraları sarmak için başta AFAD yetkilileri ve gönüllüleri olmak üzere bir çok yardım kuruluşu,özel sektör, STK lar ve Gençlik Merkezleri-gönüllüleri canla başla çalışmalara başladı.

Özellikle Konya Gençlik Merkezleri'nin çalışmalarına bizzat ailecek katıldık ve yerinde çalışmaların ,nasıl özveri ile gönülden yapıldığına şahit olduk.

Özellikle 4 gündür eve bile uğramadan Gençlik Merkezinde çalışan öğrencilerimizi görünce hem öğrencilerim adına gururlandım hem de Z kuşağı diye yeni nesil gençlerinden umutlarımızın tükenmediğini bir kez daha gördüm. Ayrıca KYK yurtlarında ki çalışmalar, yardımlar , organizasyonlar bana devletimizin ne kadar büyük ve Sosyal bir devlet olduğunu gösterdi. Millet olarak yardımda yarıştığımıza yakından şahit oldum.

Yaralarımız elbet sarılacaktır. Bu günler elbet geride kalacaktır. Önemli olan bu günlerde birliğimizi, beraberliğimizi korumaktır. Deprem bölgesinden gelen mucize haberleri bize biraz daha umut vermekte. Umudumuzu kaybetmeden millet olarak ayrılıkları bir kenara bırakarak yaralarımızı sarmalıyız. Yıkılılan hayatları yeniden canlandırmanın çaresini düşünleyiz.

Afet Büyük, Yıkım Büyük... Devletimiz de Büyük. Bu büyük afet için elinden geleni yapmaya çalışan, koşturan, yardım eden, gönül veren başta AFAD , MEB personeli ve Gençlik Merkezleri olmak üzere ismini sayamadığım tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Bir kez daha söylüyorum "Devletimiz Büyük" umudumuzu hiç kesmiyor ve devletimize güveniyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.