Tartılmak için doğru zaman

Sevgili okurlar toplumumuzda yaygın olarak yapılan ve diyetteki psikolojik sürdürülebilirliğimizi olumsuz yönde etkileyen bir hata sık sık tartılmaktır. Gün içerisinde 3-4 kez dahi tartım yapılabilmektedir. Bu oldukça yanlış bir yaklaşımdır. Özellikle sık tartılmanın önüne geçebilmek için tartının göz önünde bulundurulmaması gerekmektedir.

Öncelikle şunu kabul etmelisiniz: Kararlarınızın ve yaptıklarınızın büyük bir bölümünü bilinçaltınız kontrol eder. Yedikleriniz, içtikleriniz, yaptıklarınız içsel olarak doğru düşündüğünüz bir mekanizma tarafından onaylanır. Bu yüzden bilinçaltı tarafından gelen mesajlar büyük önem taşımaktadır. Bir taraftan kilo vermeye çalışırken bir taraftan da kilo almanız gerektiğine dair mesaj vererek direnç oluşturacaktır.

Peki ne zaman tartılmalıyız?

Öncelikle ince kıyafetle sabah aç karna, su içmeden ve lavaboya gittikten sonra, düz bir zemin üzerinde kalibrasyonu yapılmış tartıyla tartılmanız doğru sonuç almanızda etkili olacaktır. Son 24 saat içerisinde dışkılama yapmış olmanız önem göstermektedir.

Peki hangi durumlarda tartılmamalısınız?

Fazla tuz alındığı zaman ve ödem durumunda, regl döneminden hemen önce ve sonra, seyahatten hemen sonra, kabızlık ve ishal gibi durumlarda, alkol aldığınız dönemlerde, spordan hemen sonra, karbonhidrattan zengin beslendiğiniz dönemlerde tartılmanız doğru sonuç vermeyecektir. 500ml su içimi sonrası tartım sonucu yarım kilo artış gösterecektir. Küçük görülen detaylar kilo aldım korkusu oluşturabilmektedir. Her gün tartılmanız ise vücudunuzda strese neden olabileceğinden doğru sonuçlar vermeyecek ve motivasyonunuzu etkileyecektir. İdeal olarak 10 günde bir ya da haftalık aynı saatlerde, aynı kıyafetlerinizle, aynı baskülde tartılmanız daha iyi olacaktır. Tartıda gördüğünüz rakamlara takılmak yerine ağırlığın yağ, kas ve su oranı dağılımına dikkat edilmesi gerektiğini unutmamanızı rica ediyorum. Hepinize sağlık dolu bir hafta sonu diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.