OOLONG

Oolong çayı kateşinlerinin lipoprotein aktivitesindeki düzenleyici etkisi sayesinde tüketimi obeziteye karşı koruma sağlayabilir. Plazma total kolesterol ve trigliserit seviyelerinde ise 6 hafta boyunca oolong çayı içildikten sonra önemli ölçüde azalma gerçekleşmesi araştırmalarla kanıtlanmıştır. Kafein içermesi nedeniyse hamilelik döneminde kullanımı tercih edilmemelidir.

ROOİBOS

Rooibos çayı doğal olarak tatlıdır. Polifenol içeriği yüksek ve güçlü bir antioksidandır. ACE aktivitesinin önemli ölçüde engellediği için kalp damar sağlığı için çok değerli bir bitki çayıdır. Rooibos çayının 1 ay düzenli tüketimi sonucunda kırışıklıkların azalmasında etkili olduğu görülmüştür. Rooibos çayının kafein içermemesi nedeniyle akşam uyku kalitesini arttırmak için ve vücut stresinizin arttığı dönemlerde tercih edebilirsiniz. Kan glukoz seviyelerini azaltmada etkisi görülmüştür.

HİBİSKUS

Hibiskus çayı güçlü bir antioksidandır. Karaciğer yağlanması tedavisi açısından değerlidir. Bağırsaklardan ağır metal emini engellemektedir. Kan şekerini dengede tutmakta etkindir. Kafein içermemektedir. Hibiskus çayını emzirme döneminde olan annelere süt arttırıcı olarak gösterilse de bilimsel süt arttırıcı etkisini gösteren bir çalışma yoktur. Süt gelmesinde en önemli etkenlerden biri sütün geleceğine inanmak olması nedeniyle anne motive oluyorsa tüketmesinde bir sakınca görülmemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.