Elif Akol
Bayram Beslenilmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Bir bayram sabahından sizlere merhaba demek isterim. Bayrama kavuştuk ancak birden artan ikram coşkusu, uzun süreli gerçekleşen açlık psikolojisinden çıkış hissiyle daha fazla yemek yemeye yönlenip kilo artışı görülebilmektedir. Uzun süreli açlık durumunda fazla egzersiz de yapılmadıysa metabolizmamız yavaşlamış olabilir ve bu etkende hızlı kilo artışına sebep olabilmektedir. Bayramda kilo vermek hedefi gerçekçi hedef olmayacaktır. Önemli olan sağlığımızı korumak ve yoğun ikram ısrarına karşı irademizi koruyarak kilo alımını engellemektir. Öğünlerimizin hafif, sağlıklı ve dengeli olmasına özen gösterelim.
Sıvı tüketimi bizim için her zaman önemlidir fakat tatlı, çay-kahve ve hayvansal proteinleri fazla tükettiğimiz bu dönemde su tüketimine ekstra özen göstermemiz gerekmektedir. Gün içerisinde en az 2,5 litre su içmeye özen gösterin
Bayramda Çocuklarda Şeker Tüketimine Dikkat!
Çocukların bayramı geldi. Şeker odaklı oldukları için onlara sınırsız şeker yüklemesi hakkı vermek vücutları için çok yıpratıcı olacaktır. Özellikle büyüme ve gelişme döneminde, ağız ve diş sağlığı, beslenme alışkanlıklarından etkilenir. Aşırı şeker ve şekerli ürünler tüketilmesi, çocukların dişleri sağlığına zarar vermektedir. Ebeveynler şeker tüketimini kontrol altına almak için 3 ana öğünde çocuğunuzun karnını sağlıklı yemeklerle doldurmaya çalışın. Mümkün olduğunca su tüketimini artırın. Bu taktiklerle çok aşırı şeker tüketiminin önüne geçilmiş olunacaktır. Yeterli karbonhidrat tüketimi sonrası şeker tüketim isteği azalacağı için sevecekleri sağlıklı karbonhidratların gün içerisinde tüketimesi için teşvik edebilirsiniz. Sağlık dolu hayırlı bayramlar diliyorum. Sevgilerle.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.