Hilalin gölgesi serindir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yani 14 Şubat’ta Birleşik Arap Emirliklerine bir ziyaret gerçekleştirdi. İki ülke arasında on üç anlaşma imzalandı.

Ziyaret 14 Şubat Sevgililer Günü’ne denk gelmesi hasebiyle CHP Genel Başkan Yardımcısı, Onursan Adıgüzel, Kılıçdaroğlu ile eşi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE ziyareti karesini kıyaslayarak herkes sevdiği ile notunu sosyal medyada paylaştı.

Doğru herkes sevdiği ile Kılıçdaroğlu özel jeti ile eşine jest yaparken Erdoğan ülkesi için BAE ye gidiyor. On üç tane anlaşmaya imza atıyor. Sevgililer gününde Birleşik Arap Emirliği Türkiye’ye yatırım yapmak için on milyar dolarlık bir fon ayırdıklarını söylüyor ve Erdoğan 14 Şubat’ta ülkesine jest yapıyor. Sonuçta herkes sevdiğini mutlu ediyor. Geçmişte sorunlu olduğunuz BAE rejimiyle bugün görüşmeler anlaşmalar yapılıyor ülkenin geleceği için. Dert vatan olunca ötekiler baya geriliyor. Sosyal medya paylaşımlarında seviyelerini de belli ediyorlar aslında. Tabi buna seviye denirse.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE ziyaretine ilişkin: İş birliğimizde son dönemde sağlanan ivmeyi muhafaza etmek ve ileriye taşımak konusunda iradenin karşılıklı olmasından memnuniyet duyarız dedi. Nereden bakarsanız bakın, Türkiye için olumlu bir ziyaretti.

Ayrıca Cumhurbaşkanımız için BAE de düzenlenen tören muazzamdı. Devasa Türk bayrağının yanı sıra ellerine Türk bayraklarıyla sokaklara sığmayan insan seli bizi de gururlandırdı.

Neden Erdoğan gittiği ülkelerde resmi törenlerin yanında halk tarafından coşkuyla karşılanıyor? Yollarına güller dökülüyor. Testi pozitif çıkınca neden Afrika’dan dualar yükseliyor? Çünkü Erdoğan Türkiye’de Cumhurbaşkanı, İslam coğrafyasının da lideri konumuzda.

Bu mazlum coğrafyalarda Erdoğan’ın gıyabında 600 yıllık mazi canlanıyor. Gittiği her yerde al yıldızlı bayraklarla karşılanıyor çünkü hilalin gölgesi serin. Beklenen bekleyene gidiyor. Bu dava büyük! Mazinin verdiği misyon nedeniyle bu coğrafyalarda Türkiye beklenendir, Türkiye özlenendir.

Üstat Necip Fazıl’ın “sen bir devsin yükü ağırdır devin

Kalk ayağa dimdik! Doğrul ve sevin!” mısraları dimağımızda yeniden anlam buluyor.

Erdoğan’ın yurtdışı ziyaretlerinde Türk bayrakları ile bezenmiş sokaklar elbette gurur seviyemizde tavan yapıyor. Ama muhalefet ve şürekâsı bizim kadar mutlu değil!

BAE de Erdoğan için düzenlenen muazzam karşılama töreni “Cumhurbaşkanı el ayak öpmeye gidiyor” diyen ana muhalefet liderlerine ve Erdoğan düşmanlığında gözleri dönen muhalefet goygoycusu kalemlere güzel bir kapak oldu.

Ülkenin meşhur sanatçısı Hüseyin El Casmi’nin söylediği bana her şey seni hatırlatıyor şarkısı twitter’da TT oluyor. Bu şarkı bizim muhalefete de yirmi yıllık hezimetlerini hatırlatıyor. Ondandır bu saldırganlıkları. Boşuna dememiş atalarımız yenilen güreşçi güreşe doymaz diye.

Bugün ülkemizde bir takım ekonomik sıkıntılar olsa da şunu unutmamak gerekir ki, Türkiye mazlum halkların lideri bu gözyaşı coğrafyasının umudu ve can suyudur.

Şubatın on dördünde BAE ye giden Erdoğan ayağının tozuyla kabineyi topladı. Kamuoyuna enflasyona karşı alınan önlemler açıklandı. Örneğin, market fiyatlarının düşmesi için temel gıdalarda KDV yüzde bire indirildi. Devlet vatandaş için vergilerden feragat etti. Bu indirimi marketler ne kadar uygulayacak önümüzdeki günlerde belli olacak.

Erdoğan, “Sokakta, tezgâhta, vitrinde canımızı yakan fiyat artışları vardır. Bunların hepsi geçicidir. Konjonktüreldir, bu döneme mahsustur” dedi.

En önemli sorunun enflasyon olduğunu söyleyen Erdoğan, “onun da üstesinden geleceğiz” dedi. Elektrik doğalgaz desteğinden tutun, çiftçinin mazotu gübresinde de indirimler olacağına vurgu yaptı

Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz gemiyi limana getirip getirmediğine bakar.

Biliyoruz ki, iktidar enflasyonla mücadelede elinden geleni yapıyor. Sıklıkla kabine toplanıyor. Küresel güçlerle faiz lobilerine karşı direniyor. Dalgalarla boğuşuyor. Ama muhalefet eleştirilerde ısrarlı maalesef millet de devletin nasıl mücadele ettiğine değil sonuca bakıyor. Bu çabalar sonuç verecek mi vermeyecek mi? Evet iktidarın ana gündemi millet ana gündemi enflasyon

Gelelim muhalefetin gündemine…

Geçen haftalarda büyük sorun teşkil eden oturma düzeni büyük ölçüde halledildi, yuvarlak masa sayesinde! Baş müttefikleri olan HDP’yi toplantıya çağırmadılar halk anlamasın diye. Çünkü HDP demek, bu ülke için milli güvenlik sorunu demektir. Muhalefet de bunu çok iyi biliyor. Yalnız akdedemedikleri bir şey var. HDP’yle ittifak yapan tüm partiler de bu millet nezdin de milli güvenlik sorunudur.

Avrupa’nın tüm kararlarına uyacaklarının teminatını veren bu altılı blok, 28 Şubat’ta açıklama yapacakmış! Bu tarihte açıklama yapmak oldukça manidar değil mi? Bu milletin sinir uçları ile oynamak hoşlarına gidiyor çünkü güvendikleri dağlar onlara göre baya büyük. Kar yağmasa bari!

Art niyet olmasa bile bu konuda hassas davranmaları gerekmez miydi? İşe bakılırsa bizim Saadetliler de ‘saadete ermiş’ gibiler. 28 Şubat da boncuk boncuk terleyen Erbakan’a inat.

Erbakan’ın hesabını sormak ne millet ittifakında yer alan Saadet’e nede AK Parti’yle aynı gemide olmayacağız diyen oğluna nasip oldu

Sen rahat uyu Erbakan hocam…

Hesabın mahşere kalsa da, seni boncuk boncuk terletenlerden hesap soruldu Öğrencin Erdoğan çıkardı onlardan ahını aheste aheste

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.