“Konya'yı sevmeyenin kalbi kurur”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana Meydanı'nda düzenlenen, "ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

Erdoğan, yine Konya’da önemli müjdeler ve mesajlar verdi.

18 milyar liralık pek çok eserin açılışını yaptı.

Hangisini sayayım, hangisinden başlayayım bilemedim.

Belki hava soğuktu ama meydan her zamanki gibi hınca hınç doluydu.

Konyalı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanı sıra ASELSAN Konya Silah Fabrikası’nın açılışında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hadim Eğiste Viyadüğü’nün açılışında Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afşar Barajı’nın açılışında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Altınekin, Yunak, Tuzlukçu, Hadim ve Emirgazi’nin doğalgaz açılışında Enerji Bakanı Fatih Dönmez de yer alarak adeta Konya’ya çıkarma yaptı.

Sanayisi, tarımı ve turizmiyle göz dolduran Konya’yı Erdoğan da yere göğe sığdıramadı.

Erdoğan, Konya’nın her zaman yanlarında olduğunu, “Konya'nın bizim siyasi mücadele tarihimizde çok özel bir yeri var. Türkiye'nin en zorlu, en sancılı yıllarında Konya, yerli ve milli duruşuyla cesareti ve dirayetiyle daima kendinden söz ettirmiştir. Sizler, 12 Eylül'den 28 Şubat'ın karanlık günlerine kadar demokrasimize yönelik tüm tehditler karşısında tavrınızı milli iradeden yana koydunuz. Merhum Erbakan Hocamıza her zaman sahip çıkan Konya, AK Parti'yle tecessüm eden yeni siyaset anlayışının da en büyük kalesi olmuştur” cümleleriyle aktardı.

Konya’yı sevmeyenlere ise Selçuklu'nun başkenti, Mevlana'nın gönül pınarı, sanayinin, tarımın, ticaretin, ilim ve irfanın şehri Konya'yı sevmeyenin, kalbi kurur kalbi. Merhum Tanpınar, 'Bir başkent daima başkenttir. Ne kadar susturulursa susturulsun yine konuşur' diyor. Bozkırın vefalı evladı Konya'mızda onu susturmaya çalışanlara inat, bin yıldır olduğu gibi bugün de konuşmaya devam ediyor” diyerek Konya’ya ne kadar değer verdiğini gösterdi.

Konya hiç bir zaman susmaz ve susturulamaz.

Her zaman da doğrunun yanında olur.

Erdoğan’ın açıkladığı önemli projelerden biri de Konya’nın kuzeyinde yer alan Kulu, Cihanbeyli ve Altınekin’e içme suyu müjdesi oldu. Mavi Tünel'den bu üç ilçeye 25 milyon metreküp ilave su tahsisi yapıldığını ve bu 3 ilçenin ilçeni içme suyu sorununu tamamen çözüleceğini söyledi.

Önümüzdeki ay ihalesinin yapılıp hemen inşaatına başlanıyor.

Ayrıca Yunak, Hadim, Çumra ve Karatay ilçelerine kurulan yeni trafo merkezleriyle, Altınekin, Yunak, Tuzlukçu, Hadim ve Emirgazi'ye getirilen doğal gaz hatları da resmen hizmete açıldı.

Bir Altınekinli olarak bu yatırımlar beni ayrı memnun etti.

Dünya enerji darboğazında iken memleketimiz doğalgaza kavuştu.

Erdoğan, son günlerde gündemden düşmeyen görüntülere de tepkisini bir kez daha dile getirdi.

Her alanda gelişimini sürdüren Konya’yı bir de yaptıkları algılarla farklı şekilde dillendirmek isteyen bir kesim var.

Doksanlı yıllardan bu yana bu kesim hiçbir zaman bu algılardan vazgeçmedi.

O yıllarda söyledikleri en fazla içki tüketen şehir, yobaz dedikleri gibi bugünlerde de Konya’da sürekli hayvanlara eziyet ediliyormuş gibi gösterilerek bu şekilde gündemde kalmasını istiyorlar.

Ama Konya her zamanki gibi onları şaşırtmaya devam edecek.

Bundan şüphemiz yok.

Konya her zaman her platformda cevabını verir.

Ha bu arada…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’ya ve teşkilata da büyük bir sorumluluk yükledi.

Haklı tabi…

Zira “15’te 15” istiyor.

Son söz de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan olsun:

“Selçuklu'nun başkenti, Mevlana'nın gönül pınarı, sanayinin, tarımın, ticaretin, ilim ve irfanın şehri Konya'yı sevmeyenin, kalbi kurur kalbi”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.