Sahanda yumurta sevenlerin, top yumurta sevenlerden ölesiye nefret ettiği bir dönemdeyiz…!

Kadınlara özel oldugu iddia edilen ve "Alin bunu izleyin siz buna müstehaksiniz!" diye ekranlara konulan bütün programlarin hemen hepsinin konsepti: "En lyi Çemkireni ve Sinsilik Yapani Ödüllendiriyoruz" aslinda.
Sessiz ve sakin olmanin prim yapmadigi, akli selim davranmanin para etmedigi, nezaket denilen şeyin antika muamelesi gördügü programları izleyerek aksami ediyor kadinlarin bir çoğu.
Bir müddet sonra eşlerini bu kafa ile karşılıyor, çocuklarina bu kafa ile yaklaşıyor, etrafina bu kafa ile değer veriyor ya da vermiyorlar.
Para için her seyi yapan, hediye paketi gibi giyinmis, ağzından salyalar saçarak bağıran kadin konsepti yüzünden iddiasiz kadinlar prim yapmiyor artik.
Yemekten hemen sonra açilan diziler de toplumun en önemli taşı olan kadinlarin ayarlari ile oynuyor. Bir adama beş on kadinin düstügü, kadinlarin zengin erkek avcisi oldugu, bütün kadinlarin entrikaci gibi davrandigi dizilerde saf olmak salak olmakmis gibi üç saat boyunca zihinlere kaziniyor.
Reklam aralarinda girilen sosyal medyanin insani ne hale getirdigini siz biliyorsunuz zaten, hiç oraya girmiyorum bile.
Otobüste yer vermesen gözlerini devirecek ablalarin bilezik için neye dönüştüklerini gören gençleri, dönüştükleri sey için fazla suçlamamak lâzim.
Yaptığı evlilik programı toplum ahlakini bozuyor diye kaldirilan kadinin, üç saat boyunca toplumun kirli çamasirlarini nasil kaynatip balkona asışını izliyoruz gözlerimizi ayirmadan.
içkiyi sigarayı özendirir korkusu ile Tv'de sansürleyen devlet, bu toplumsal deformasyon için bir şey yapmak zorunda artık.
Toplumun geleceği olan çocuklar bu kadinlarin ellerinde büyüyor. Senin vurdumduymazlığın benim geleceğimi etkiliyor. Anneleri bilinçli ya da bilinçsiz olduklari bu durumdan kurtarmak için ne zaman hareket geçilecek?
Adina özgürluk diye diye uyuşan beyinlerin vebalini kim ödeyecek?
Bunun adi özgürlük değil bunun adi akil tutulmasi, bunun adi adam sendecilik, bunun adi her koyun kendi bacagindan falan filan...
da...
Aile ne olacak?
Kadin ne olacak?
Çocuk ne olacak?
Kulakları tırmalayan, baldızın baldan, uyuşturucu kafasının herseyden tatlı olduğunu anlatan müziklerle kulağını tüm dünyanın sesine kapamış gençlerimiz ne olacak?
Zengin olmayan kendisine sınırsız para vermeyen ailesinden nefret eden, tüm saygısızlıkları akım adında tiktokta sergileyen kızlarımız peki?
Güzel ahlakın pirim yapmadığı, arsızlığın alkışlandığı bu döneme ne ara geldik?
Namussuzluğun para ile örtüldüğü dönemde, gerçekten hak hukuk bilen insanların örselendiği saç sapan bir çağ.
Herkes herkesten sebepsiz nefret ediyor. Sevgi artık pervasızca harcanıyor. Herkes herkesi seviyor, herkes herkesten tiksiniyor. Kendi bağına bakmadan başkasının bahçesini taşlıyor.
Bize bir İbrahim gerekiyor içimizde ki putları yıkan…
Bize bir Nuh lazım evladı eşi ailesi için çırpınan…
Bize bir Hacer lazım analığımızı hatırlatan…
Bizi şeytan gibi taşlayacak gerçek müslümanlar lazım, etrafa saçılmış taşları toplamak toparlamak için….
Vesselam…(:

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.