Şov için evlenmeyin

Günümüz şartlarında evlenmenin nasıl zorlaştığı üzerinde hepimizin hemfikir olduğumuz bir konu. Artık borçsuz hatta büyük borca girmeden evlenebilen neredeyse yok gibi. Hatta yokta diyebiliriz. Evlenen çiftlerde evliliğe büyük borçlarla adım atıyor ve evliliklerinin ilk yıllarını bu borçları ödemekle geçiriyorlar. Durumun bu hale gelmesi hiç kuşkusuz hepimizi üzen bir konu. Hele hele LGBT gibi aile kavramını bitirmeye yönelik düşüncelerin arttığı bir dönemde evliliğe önem verilmeli ve kolaylaştırılmalı.

Toplumun temel taşını aile ve evlilikler oluşturmaktadır. Çünkü aile nesil yetiştirmek, neslin devamı için gerekli ve vazgeçilmez bir değere sahiptir. Bizim gibi Türk-İslam kültürlerinden de ailenin ayrı bir önemi bulunmaktadır. İslam evliliğe o kadar değer vermiştir ki evlilik dışı münasebetleri reddetmiştir. Zinayı da en ağır bir şekilde yasaklamıştır. Hatta yüce Allah ayeti kerimesinde “zinaya yaklaşmayın” ifadesini kullanır. Ayette “zina etmeyin” denilmemiş “zinaya yaklaşmayın” ifadesi kullanılmıştır. Ayette ifadenin bu şekilde kullanılması manidardır. Zinaya yaklaşmayın denilmesinin nedeni zinaya götürme tehlikesi bulunan tutum ve davranışlardan da uzak durmayı ifade eder. Peygamber efendimizde evliliğe ayrı bir önem vermiştir.

Evliliğin zorlaştığı bu dönemde maalesef evli çiftlerin birçoğu evlendikten sonra birer ortak sosyal medya hesabı açıp videolar çekmekte. Tabi ki bu konuda onlara karışmak haddimize değil ancak çiftler bu yaptıkları ile mahremi olan evlerini bir nevi milyonlarca kişiye açmış olurlar. Evlilikleri üzerinden sosyal medya da etkileşim elde etmeye çalışıyorlar. Sadece çiftler kendileri ile kalmıyor ileride dünyaya gelen çocuklarını da kullanarak beğeni peşinde geziyorlar. Bu durum gün geçtikçe daha da artarak devam etmekte. Evlilikler sırf sosyal medya da hesap açıp videolar çekmek için değil Allah rızası için yapılmalı. Peygamber efendimizin çok önem verdiği evlilik kurumunun değeri bilinmeli popüler kültürün bir kurbanı hali ne getirilmemelidir. Buradan sosyal medyayı hiç kullanmayalım değil sadece yerinde ve doğru bir şekilde kullanılması anlamı çıkarılmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.