Bir çizgi dizi efsanesi: Samuray Jack

Cartoon Network’un efsane çizgi dizilerinden olan, karakteri, baş düşmanı Aku ile verdiği mücadelesiyle Samuray Jack hiç kuşkusuz çocukluğumuzun unutulmaz çizgi dizileri arasında yer almakta. İşte karşınızda Samuray Jack ve onun efsanevi hikayesi

Rus Animatör Genndy Tartakovsky’nin yapımcılığını yaptığı Samuray Jack’in ilk bölümü 10 Ağustos 2001 yılında Cartoon Network kanalında yayınlandı. Çizgi dizi 2001 – 2004 yılları arasında, dört sezon olarak ekrandaki yerini aldı. Tartakovsky, Samuray Jack sayesinde Primetime Emmy ödülünü dört kez kazandı. 2004 yılında sezon finali veren ve askıya alınan proje 13 yıl gibi uzun bir aradan sonra 2017 yılında beşinci sezonu ile ekranlara geri döndü. Bu geri dönüş tabii ki diziye de bazı yenilikler getirdi. Samuray Jack’in elli yıl yaşlanmış hali işlenen yeni sezona eklenen yeni karakterler, teknolojik gelişmeler diziye diğer sezonlardakinden daha farklı bir hava kattı. Samuray Jack 20 Mayıs 2017 yılında verdiği final ile sona erdi. Tartakovsky’ın yine yapımcılığını yaptığı “Dexter’in Laboratuvarı” 1996’da yine Cartoon Network ekranlarında yayınlanmıştı. Ayrıca Tartakovsky “Powerpuff Girls” adlı çizgi dizisinde birçok bölümünde de yönetmenlik yapmıştır.

SAMURAY JACK HİKAYESİNİN BAŞLANGICI

Jack’in yanı sıra çizgi dizimizin diğer karakteri de dizinin süper kötü karakteri Aku’dur. Aku Japonca’da “Şeytan” anlamına gelmektedir. Samuray Jack hikayesi bundan daha önce Jack daha dünyaya gelmeden başlamaktadır. Zamanın başlangıcında uçsuz bucaksız uzay haricinde hiçbir şey yoktu ve büyük patlama gerçekleşti. Hemen sonrasında de şeytani güçler olan devasa kütle yaratıldı. Bu şeytani güç yeni yaratılan evreni besin olarak kullanmak istedi ancak üç tanrı bu şeytani güce karşı durdu. Odin, Ra ve Rama olarak bildiğimiz bu üç Tanrı şeytani güç ile mücadele ederek onu yaktı. Ancak bu karanlık kütlenin bir kısmı kaçmayı başararak dünya denilen küçük gezegene sıçradı. Karanlık gücün dünyaya sıçraması o kadar yıkıcı bir etki oluşturdu ki dinozorların neslinin tükenmesine sebep oldu. Bu dinozor kalıntılarının enerjisini emen karanlık güç yeryüzünde ağaca benzer çıkıntılar oluşturdu. Kötü karakterimiz Aku’nun doğumu 1700’lü yıllara denk gelmektedir. Hikayemiz Japon tarihinin İmparator Edo (Kendisi Samuray Jack’in babasıdır) dönemi diye bilinen zamanına denk gelmektedir. Halkını bu karanlık güçten kurtarmak isteyen İmparator Edo sihirli iksirli okunu karanlık gücün kaynağına fırlatır. Oku attıktan sonra karanlık güç yenilmiş gibi görünse de tam tersi olur ve sihirli ok karanlık güce hayat verir. Boynuzları, korkunç diş ve görünümü olan bu yaratık hepimizin bildiği Aku’dur. Aku kendisine hayat verdiği için imparatora teşekkür eder. İmparator her ne kadar oklarla Aku’ya saldırsa da Akuya etki etmez. Sonra Aku imparatoru kendi uzantılarına bağlayarak hapseder işte tam burada imparator tam umudunu kaybettiği sırada Odin’in atı gelir ve onu 3 tanrının yanına götürür. Burada imparator, Odin, Ra ve Rama’nın döverek meydana getirdiği kutsal samuray kılıcına sahip olur. İmparator sahip olduğu bu kutsal samuray kılıcı ile Aku ile savaşır ve yenerek kılıcın içine hapseder.

AKU’NUN GERİ DÖNÜŞÜ

Yenilgiye uğradığını zannettiğimiz Aku sekiz yıl sonra geri döner. Bu sırada imparatorumuzun oğlu yani dizimizin de ana karakteri olan Jack sekiz yaşında bir çocuktur. Geri dönen Aku imparatorluğu işgal eder ve imparator ve halkı esir düşer. Yalnızca Jack, annesi ve kutsal kılıç ile kaçabilir. Jack Aku il savaşabilmek ve halkını kurtarmak için dünyanın dört bir yanına çeşitli savaş taktikleri öğrenmek için eğitime gönderilir. 17 yıl boyunca dünyanın farklı yerlerinde antrenman yaparak Aku ile savaşmak için hazırlanır. 25 yaşına geldiğinde annesi ile bir araya gelir ondan kutsal Samuray kılıcını teslim alır. Sonra babası ve halkını esaretten kurtarmak için Aku’nun mabedine gider ve ona kafa tutar. Her kılıç darbesinde Aku bu Samuray’ın ne kadar iyi ve cesur olduğunu görür. Zorlu bir mücadeleden sonra Jack Aku’yu mağlup ettiğini düşünerek son kılıç darbesini vurmaya hazırlanırken Aku zamanda bir kapı açar ve Jack’i kendisinin olduğu geleceğe (yaklaşık 1000 yıl ileriye) gönderir. Böylelikle Samuray Jack hikayesi başlamış olur. Artık Jack uçan arabaların, robotların, uzaylıların olduğu bir geleceğe gelmiştir. Jack gelecekten kurtulmak için bir çıkış kapısı aramakta ama her seferinde Aku tarafından engellenmektedir.

Bunun yanı sıra Samray Jack’in hikayesinin her bölüm başlangıcında intro olarak seyrediyoruz. Giriş müziği de seyirciye Jack’in derdini basit bir şekilde anlatmaktadır. Dizini başlangıç müziği şu şekildedir;

Gotta get back (Geri dönmeliyim)

Back to the past (Geçmişe dönüş)

Samurai Jack

Watch out (Dikkat)

Gotta get back (Geri dönmeliyim)

Back to the past (Geçmişe dönüş)

Samurai Jack

Jack, Jack, Jack, Jack, Jack.

Son olarak dizinin giriş müziği ünlü şarkıcı Will.i.am tarafından seslendirilmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.