Ecdadın izinde

"Türkiye Yüzyılı" Gençlerin; tarihine, örf ve adetlerine, geleneklerine, geçmişini bilip geleceğini inşa edebilen nesiller olmasına bağlıdır. İşte tam da bu sebeplerden dolayı gençlerimize yani geleceğimize sahip çıkmalıyız.

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu kavramı tam olarak anlamış gözüküyor.

Gençlere sahip çıkıp, her platformda onları destekleyen, geliştiren adımlar atıyor. Bence Türkiye Cumhuriyeti Başkanı'nın izinden gidiyor. Reis, her gezisinde Gençlere ve kadınlara ayrı bir başlık açıyor. Onlarla sohbetler, toplantılar, paylaşımlar yapıyor ve bunun yapılması için de gerekli adımların atılmasını istiyor.

Geçen hafta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın başlattığı 60 bin öğrenciyi kapsayan bir proje olan "ECDADIN İZİNDE" programına okulumuz 12.sınıf öğrencileriyle birlikte katılma fırsatı buldum. Organizasyon gerçekten büyük. Tabi hedefler de öyle.

Sabah 16.20 de öğrencileri okuldan rehber öğretmenler eşliğinde otobüslerle aldılar. Öğrencilere sabah kahvaltısı dağıtıldı ve Selçuklu Tren Garına bırakıldı. Burada başka bir ekip, öğrencilerin trenlere doğru ve organize bir şekilde binmesini sağlandı. 4,5 - 5 saat süren tren yolculuğu sonrası İstanbul 'a geldik. Bir Rehber eşliğinde İstanbul turumuz başlamış oldu. İlk olarak tekne turu yaptık ve 2.30 saat sürdü. Boğazın her iki yakasını tekneyle güzelce gezdik.

Öğle yemeğimizi de teknede yedikten sonra tekrar otobüslerimize bindik. Sultan Ahmet Meydanını gezerek, Sultan Ahmet Camii, Gülhane Parkı ve İstanbul un kalbi olan Ayasofya Cami ' ye geldik. Öğrencilerimizle birlikte Ayasofya Cami'nde, o muhteşem atmosfer de namazlarımızı da kıldıktan sonra rehber eşliğinde tekrar gezerek, dönüş yolculuğu için tren garına geldik. 18.30 da öğrencilerle birlikte trene bindik. Her bir ayrıntıyı düşünen Büyükşehir Ekibi trende kısa bir tiyatro gösterisi yapmayı da ihmal etmemiş.

Gün boyu yoğun ve eğlenceli programdan yorulan ve acıkan öğrencilerimize akşam yemeği ikram ederek dinlenmeleri sağlandı. Konya 'da trenden inmeden önce Başkan Altay'ın hatıra hediye paketi taktim edildi.

Özetleyecek olursak, Gençlerimiz için unutulmaz bir tarihi gezi oldu. Ecdadımızın yadigârlarını yerinde tanıma, görme, öğrenme fırsatı oldu. Kısaca geçmişini tanıyan ve geleceğine sahip çıkan bir gençlik geliyor, yetişiyor.

Teşekkürler Büyükşehir Başkanı Uğur başkana.

Bu kadar emek verilerek gerçekleşen "ECDADIN İZİNDE" programı amacına ulaşmıştır.

Yeni projelerde, her zaman olduğu gibi gençlerimize desteklerini, katkılarını bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.