Cumhuriyet ve Türkiye Yüzyılı

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,

Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.

Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,

"Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış CANAVAR?

İstiklal Marşı'mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy un dizelerinde söylediği gibi acaba günümüzde MEDENİYET kelimesinin anlamı nedir?

Bugün itibariyle Roma'nın çöküşünü, Paris 'in yanışını, Londra'nın yağmalanışını yani kısaca Avrupa’nın, Amerika’nın medeniyet timsali diye baktığımız yerlerin birbir iflasını görmekteyiz. Peki ya TÜRKİYE ....?

Her şeyin başı eğitim diyoruz ama bazı üniversiteli cahillere bir şey anlatmak " deveye hendek atlatmak" tan zor oluyor... Acaba virüs mü daha kötü yoksa virüs gibi ülkeyi saran yalanlar mı? Elbet bunlarında üstesinden geleceğiz.

Eğitimde yeni dönem "dijital dönem" hazırlıklar tamam. Ülke olarak Cumhuriyetimizin 99.yılını kutladığımız şu günlerde, yeni yüzyıla dijital dünyaya ülke olarak son sürat hazırlıklar tamamlanıyor. Dijital devrimi kaçırmamak için burası ayrı bir önem kazanıyor. Bir eğitimci olarak, Cumhuriyet 'in 100. yılı Türkiye milletinin yılı olacaktır, buna inancım tam.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, istikrarlı adımlarını her daim sürdürerek 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimi ilan etti ve Türkiye'de her şey değişti. Monarşi ve oligarşi kavramlarının karşıtı olan Cumhuriyet kelimesi, kısaca hükümet ya da devlet başkanının halk tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimi olarak özetlenebilir. Yani milleti en üstün konuma taşımaktır, Cumhuriyet.

Cumhuriyet döneminde siyasi değişimlerin yanında önemli toplumsal değişimlerde yaşanmıştır. Atatürk’ün düşüncelerinden biri de dünyanın değiştiği ve Türkiye'nin bu değişime hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazır olması gerektiğiydi. Çünkü Atatürk silahla kazanılan savaşların zaferlerinin, kültürle devam ettirilmesi gerektiğini çok iyi bilen bir liderdi. Bu yüzden Türk milletinin zeki olması, iyi savaşabilmesi kadar önemliydi onun için. Tıpkı cumhuriyetimizin 99. Yılını kutladığımız bu dönemde olduğu gibi. Dış dünya ile eğitimde, kültürde, turizmde, ekonomide, sanayide ve dahi dijital dünyada yarış içinde olmamız ve en önde olmamız gereklidir. CUMHURİYET 'imizin 100. Kuruluş yılı, TÜRKİYE YÜZYILI olacak.

Biz millet olarak kendimize güvenirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey olmaz. Yeterki Bir olalım, İri olalım ve hep birlikte TÜRKİYE olalım. Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara koyup birlikte mücadele etme zamanı...

Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş Yılı Hayırlı Olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.