Sağlıklı alışveriş önerileri

Alışveriş sonrası evimize girecek tüm yiyecek ve içecekler sağlığınızı ve kilonuzu etkilemektedir. Alışverişe çıkmadan önce ve alışveriş sırasında dikkat edeceğiniz birtakım önlemlerle sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürmek mümkün. Gelin bunlara göz atalım:

Alışverişe aç karna çıkmayın

İlk ve en önemli maddelerimizden birisidir. Alışverişe çıkarken aç olmamaya özen göstermelisiniz. Ya ana öğününüzü yiyin ya da alışverişe çıkacağınız saati, ara öğün sonrasına denk getirmeye çalışın. Çünkü aç bir mideyle alışverişe çıkarsanız iştah açılması nedeniyle market raflarındaki besinler size daha cazip gelecektir ve kendinizi ihtiyacınız olmayan şeyleri alırken bulabileceksiniz.

Alışverişe çıkmadan önce liste hazırlayın

Alışverişten önce liste hazırlamak hem sağlıklı besinleri tercih etmenize hem de bütçenizi korumanıza yardımcı olacaktır. Bunların yanı sıra markette kalış sürenizi de azaltmaya yardımcı olacaktır. Mutfağınızı gözden geçirerek ihtiyacınız olan ürün ya da besinleri tespit ederek bir liste hazırlayın. Markette dolaşırken de bu listenin dışına çıkmamaya çalışın. Bu listeyi hazırlarken besin çeşitliliğini sağlamaya özen gösterin.

Etiket okumayı öğrenin

Gerek sağlık açısından gerek kilo kontrolü açısından etiket bilgisi okumak oldukça önemlidir. Öncelikle satın alacağınız ürünün son kullanma tarihine bakın. Ardından içindekiler ve enerji değerlerinin olduğu kısma bakarak ürünü sepetinize ekleyin. Örneğin ‘Trans yağ içermez, glikoz şurubu içermez’ şeklinde ibare gördüğünüz her ürün sağlıklı değildir. Şekeri azaltılmış olarak geçen çoğu ürünün diyabet yapıcı etkisi olduğunu unutmayalım. Sağlıklı izlenimi veren etiket yanıltmaları ile bazı markalar bizi kandırmaya çalışmaktadır. Mutlaka içindekiler kısmının yanı sıra enerji ve besin öğeleri bulunan kısmı okumayı ihmal etmeyin.

Bozulacak ürünleri en son alın

Özellikle dondurulmuş ürünler, süt ve süt ürünleri aynı şekilde et ve et ürünleri çabuk bozulacağından dolayı bu ürünleri alışverişinizin en sonunda sepete koymaya özen gösterin. ödeme işlemi tamamlandıktan sonrada vakit kaybetmeden uygun şartlarda muhafaza etmeye özen gösterin. Hayırlı haftalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.