Apotipoz (Hücre İntiharı)

Apopitoz adını Yunanca yaprak dökümünden alır. Nedeni ise vücutta işlevini tamamlamış hücreler ve kanser hücrelerini bir ağacın yapraklarını dökmesi gibi döker. Apopitoz vücudumuzda zaten vardır ama kanser oluşumu sonrası daha da güçlenmektedir. Kanser tedavi yönteminde hedef apopitozdur.
Peki apopitozu sadece kemoterapi ilaçları mı başarıyor?
Hayır. Hemde sağlıklı hücreye zarar vermeden besinlerle alabiliyoruz.

Apopitozu Tetikleyen Takviyeler

Yeşilçay: (EGCG)Epigallokateşin 3 gallat nedeniyle pankreas, mesane ve kıkırdak kanserinde hücreleri apoptozise zorladığı çalışmalarda görülmektedir.
Çörek otu yağı: Aktif maddesi “Timokinon” kalın bağırsak, meme, lösemi, gırtlak, akciğer hatta en zorlu beyin tümörü cinsi olan glioblastomada kanser hücrelerini intihara zorlar.
Acı Biber: Aktif maddesi kapsaisin. Ne kadar acı o kadar kapsaisin. Kalın bağırsak, pankreas, lösemi, masum gibi görünen benlerin yoldan çıkmasıyla oluşan cildin en kötü huylu tümörü malign melanoma hücrelerini intihara sürükler.
Üzüm: Kabuğu ve çekirdeğinde bulunan resveratrol sayesinde ilaç besin ünvanındadır. Baş boyun kanseri, kalın bağırsak, prostat, lösemi kanserlerinde apapitoz sağlamaktadır.
Propolis: Prostat kanserinde apapitoz sağlamaktadır.
Beyaz lahana, karnabahar, brokoli: Kalın bağırsakta apapitoz sağlamaktadır.
Sarımsak: Yumurtalık, mesane, karaciğer, pankreas, beyin kanserinde apapitoz sağlanmıştır.(En etkili aktif maddeler ise kokusunu verenler olduğu görülmüştür.)
Kekik, tarçın,karanfil ve olgun karabiber Betakaryofilinoksit (BCO) içermesi sebebiyle meme ve prostat kanserinde apapitoz sağlanmıştır.
Tarhun: Bu konuda en başarılılardandır. Akciğer, karaciğer, pankreas, rahim ağzı, bağırsak, meme, tükürük bezi kanserinde apapitoz sağlar. Kan şekeri düşürücü etkisine dikkat edilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.