Çocuklarda Zihni Geliştiren ve Sağlığı Destekleyen Besinler nelerdir?

Süt ve süt ürünlerinin, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimine büyük katkı sağladığı bilinmektedir. Protein başta olmak üzere kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko, vitamin ve folik asit gibi birçok vitamin ve mineral içeren süt ve süt ürünlerinin düzenli tüketiminin çocukların günlük mineral ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabildiğini vurgulamaktadır. Özellikle okul döneminde süt tüketiminin zihinsel faaliyetleri olumlu yönde etkiler. Diğer besinler;
Kuru Yemişler
Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyen besinler arasında, beyin sağlığı açısından önemli olan ceviz, fındık ve Datça bademi gibi kuru yemişlerin tüketilmesi gerekir.
Yumurta
Hafıza için gerekli vitaminleri( A,D, B12, B grubu) içerir. Beynin sinyal alıp sinyal göndermesi için gerekli olan tirozin’i barındırır. Vücudun zinde ve uyanık kalması için gerekli enerjiyi sağlar.
Yağlı Balıklar
Omega 3 yağ asidi içerir. Omega 3 hafızayı güçlendirerek olası hafıza kayıplarının önüne geçmeye yardımcı olur. Yine yağlı balıklarda bulunan B12 vitamini, kan hücrelerinin üretiminde destekleyici rol oynar.
Tam Tahıllar
Esmer ekmek, kepekli pirinç, yulaf, buğday, darı vb. tahıl ve tahıl ürünleri B6, B12 ve folik asit içerirler. Hafızayı güçlü tutar, korur, konsantrasyon ve beyine düzenli kan akışı sağlar.
Brokoli
İçinde bulunan K vitamini sayesinde beyin gücünü arttırır ve bilişsel fonksiyonların gelişimini sağlar. Brokolide yüksek oranda bulunan folik asit gerginlik stres, asabi davranışlar ve ilgisizlik gibi sorunların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
Ispanak
Ispanak, vitamin yönünden oldukça zengindir. İçerisinde A, C, E, K vitaminleri bulunur. Sindirim sistemini rahatlatması ve göz sağlığını koruması, öne çıkan faydalarından sadece bazılarıdır. Flavonoidler açısından da zengin olan ıspanak, mide ve cilt kanserine sebep olabilecek hücrelerle savaşarak bünyemizi kanser hastalıklarına karşı korur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.