
“Konya sanayisini daha iyi günler bekliyor
Konya’nın sanayide önemli şehirlerden biri olduğunu ifade eden Derebeğ, “Konya sanayisi ciddi şekilde hem diğer illerden hem de diğer ülkelerden öne çıktı. Kalite de artmaya başladı. Konya sanayisinin gelecekte çok iyi olacağını düşünüyorum” dedi.
YUNTES Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Derebeğ, Konya ekonomisi hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Pandemi döneminde sektöre talebin arttığını ifade eden Yunus Derebeğ, “26 yıllık bir firmayız ama 26 yılda bu kadar talep gören bir sene geçirmedik. Cumhuriyet tarihine bakarsak bu kadar talep ülkemizde olmamıştır.” dedi.
KALİTE ARTMAYA BAŞLADI
Konya’nın bir tarım şehri olduğunu aynı zamanda da sanayide de önemli şehirlerden olduğunun altını çizen Derebeğ, “ Konya’ya daha önce Konçin denilirdi. Bu durum bizleri çok üzüyordu. Bugün baktığımızda Çin’in hem kalite hem de dünyaya satmış olduğu ekonomik güç olarak geldiği noktayı hep beraber görüyoruz. Konya’da da buna paralel bir şekilde ilerleme oldu. Konçin ismi artık bitti. Konya sanayisi ciddi şekilde hem diğer illerden hem de diğer ülkelerden öne çıktı. Kalite de artmaya başladı. Konya sanayisinin gelecekte çok iyi olacağını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.
İKTİSAT SANAYİLERİ KURULMALI
Avrupa’daki bu Çin’deki fiyatların yükselmesi ve korona virüsün de etkisiyle birlikte Türkiye’de çok ciddi bir yatırımlar olmaya başladığını belirten Yunus Derebeğ, “En önemlisi çok ciddi bir üretim istenilmeye başladı. Bunun Konya’da olması çok güzel ve Konya sanayisi çok iyi gidiyor. Bunun daha iyiye gideceğini de düşünüyorum. Bunla alakalı da sadece yer kısıtlaması olmaya başladı. Konya’ya dışarıdan baktığınız zaman büyük ve dümdüz arazileri var deniliyor ama maalesef yer bulunmuyor. 6. Organize Sanayi yapılacak orası da dolacak. Sanayicilerin bir araya gelip ya da Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası’nın birleşip iktisat sanayilerinin kurulması gerekiyor. Hem fiyatlar bakımından hem de lojistik bakımdan organizelerin yani elemanın birleşmiş vaziyette olması gerekiyor. Bu yerin de Çumra tarafı Beyşehir tarafına doğru yani işçinin çabuk ve rahat edebileceği trafik yoğunluğunun olmayacağı bir yerde olması gerekiyor. Bu durumunda üretimin önünü daha da açacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.