Havalar ısınınca ortaya çıktı! Milyonlarca kişiyi tehdit ediyor: Türkiye geneli vakalar artıyor

Havalar ısınınca ortaya çıktı! Milyonlarca kişiyi tehdit ediyor: Türkiye geneli vakalar artıyor

Havalar ısınınca ortaya çıktı! Milyonlarca kişiyi tehdit ediyor: Türkiye geneli vakalar artıyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde havaların ısınmasıyla birlikte Gümüşhane'de kene vakaları artmaya başladı.

Bu yılın ilkbaharında, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı'nın ilk vakası, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

KTÜ Tıp Fakültesi'nden Uyarı: KKKA Vakaları Artışta

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, KKKA vakalarının artışına dikkat çekti. Prof. Dr. Yılmaz, havaların ısınmasıyla birlikte KKKA vakalarının arttığını ve halkı bu konuda uyardı.

KKKA Tedavisi Altına Alınan İlk Hasta

Yılmaz, KKKA nedeniyle bir kişinin hastanede tedavi altına alındığını belirtti. KKKA'nın ısınan havalarda artan bir tehdit olduğunu ve bu hastalığın geçmiş yıllarda da önemli bir sorun olduğunu vurguladı.

KKKA'nın Sebepleri ve Etkileri

Yılmaz, "2002’den beri başımızın belası olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları havaların ısınmasıyla birlikte insanlarımızın da doğaya çıkmasıyla insanları ısırıp hastalık yapmaya başladı." şeklinde konuştu. Ayrıca, gripten dolayı artan yoğunluğun KKKA vakalarının takibini zorlaştırdığını da ekledi.

KKKA'nın Zamanlaması ve Riskleri

Prof. Dr. Yılmaz, KKKA vakalarının özellikle haziran ve temmuz aylarında yoğun olduğunu belirtti. Bu dönemde hastanelerdeki vakaların sayısının 200-300’e kadar çıktığını ifade etti. Ayrıca, geçen yıl KKKA nedeniyle bir hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kene Tehlikesi ve Korunma Yolları

Kene vakalarının özellikle sahil bölgelerinde görüldüğünü belirten Prof. Dr. Yılmaz, sahil bölgelerindeki kenelerin KKKA açısından bir tehlike oluşturmadığını söyledi. Ancak, Kelkit Vadisi bölgelerindeki kenelerin daha tehlikeli olduğunu vurguladı. Korunma olarak, otlu bölgelere gidildiğinde paçaların içine çoraplar giyilmesini ve eve dönüldüğünde vücudun kene açısından kontrol edilmesini önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.