Başkan Karabacak’tan istihdam çağrısı

Başkan Karabacak’tan istihdam çağrısı

2017 yılında yapılan değişikle mesleki eğitim merkezlerinin örgün bir orta öğretim kurumu haline gelerek diğer tüm okullardan daha cazip hale geldiğini ifade eden Muharrem Karabacak...

2017 yılında yapılan değişikle mesleki eğitim merkezlerinin örgün bir orta öğretim kurumu haline gelerek diğer tüm okullardan daha cazip hale geldiğini ifade eden KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, üretimi artırmak için her işletmenin en az bir tane daha mesleki eğitim öğrencisi istihdam etmelerini istediklerini söyledi.

Konya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, gazetemize yaptığı açıklamada, son yıllarda yoğun bir şekilde esnaflardan ve sanayicilerden duyulan tek şey yetişecek, yetişmiş eleman bulamıyorum iken Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2017 yılında yaptığı değişiklerle beraber artık mesleki eğitim merkezlerinin (çıraklık okulu) örgün bir orta öğretim kurumu haline gelerek diğer tüm okullardan daha cazip hale geldiğini söyledi.

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ KULLANMASINI BEKLİYORUZ”

“Yapılan değişiklik sayesinde esnaflarımız ve sanayicilerimiz kendilerine eleman yetiştirebilecekleri ve işlerinin devam edeceği konusunda daha öz güvenli hale gelmiştir” diyen Başkan Karabacak, “Bu yıl Millî Eğitim Bakanlığı Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 2022 yılı için 1 Milyon mesleki eğitim öğrencisi hedefi kapsamında herhangi bir ortaöğretim kurumunda kayıtlı olup özürlü ve özürsüz devamsızlık süresini doldurmuş veya iki defa sınıf tekrarı durumuna düşmüş olanlar da dahil olmak üzere 4 Şubat 2022 tarihine mesleki eğitim merkezi programına kayıt olan öğrenciler yıl kaybetmeksizin eğitimlerine devam etmeleri sağlandı. Bu önemli fırsatı tüm öğrencilerimiz kullanması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

“HEM EĞİTİM ALACAKLAR HEM DE KAZANÇ SAĞLAYACAKLAR”

Konya’daki tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin bünyesine mesleki eğitim programı açıldığının altını çizen Başkan Karabacak, “Öğrencilerin herhangi bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine müracaat etmesi durumunda okullarımız gerekli bilgilendirmeyi yapacaklarından eminim. Ayrıca 3308 sayılı kanunda yapılan değişikle beraber mesleki eğitim de eğitim gören 9, 10, ve 11. Sınıf öğrencilerine en az asgari ücretin yüzde 30 olan 1275 TL, 12. Sınıf öğrencileri ise en az asgari ücretin yüzde 50 olan 2125 TL maaş alacak. Hafta da 1 gün okula giderek hem eğitim alacaklar ayrıca maddi kazanç sağlayacaklar. Burada işletmelerimiz için de büyük avantaj var. Sadece mesleki eğitim merkezi programındaki öğrenciler için Devlet Katkısı kapsamında öğrenciye verilen asgari maaşın tamamını devlet işletmeye geri iade edecek. Üretimi artırmak için ve 5 yıl boyunca verilen bu desteklerden yararlanmak adına her işletmemiz bugün den itibaren en az 1 tane daha mesleki eğitim öğrencisi (çırak) istihdam etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“USTALIK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANACAKLAR”

Karabacak şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz haftada 1 gün okula giderek kalfalık, ustalık eğitimlerini alıyorlar. Ayrıca açık liseye kayıt olmaksızın okuldan alacakları fark dersleri sayesinde 12. Sınıfın sonunda ustalık belgesinin yanında Mesleki Lisesi diploması da alabileceklerdir. Herhangi bir liseden mezun olan ve aktif olarak bir işletme çalışanlar ustalık diploması almaları için Ustalık Telefi programı başlatılmıştır. Bu program ile en fazla 27 haftalık işletmede yapılacak çalışmalarda başarılı olanlar Ustalık belgesi almaya hak kazanacaklar. Bu program da ki öğrencileri okulda gitmeyecekler”

İSMAİL POÇAN

baskan-karabacaktan-istihdam-cagrisi-2.jpg

baskan-karabacaktan-istihdam-cagrisi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.