‘Müfredatta uygulayıcılar çok önemli’

‘Müfredatta uygulayıcılar çok önemli’

Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, yeni müfredatın etkileyici bir başarı olduğunu belirtti ve uygulayıcıların önemine dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 10 yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı. Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak. Yeni müfredatta beceri odaklı, sadeleştirilmiş içerikte öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkan sağlayacak yeni yaklaşımlar belirlendi.

mufredatta-uygulayicilar-cok-onemli-2.jpg

“İYİ NİYETLE YAPILMIŞ ÇALIŞMA”

Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağını Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, gazetemize değerlendirdi. Karlıer, yeni müfredatın milli ve manevi değerlere sahip nesiller yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti. Karlıer, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı yeni müfredat, milli ve manevi değerlere bağlı bir insan yetiştirmenin gayreti şeklinde hazırlanmış. Ayrıca Fen Bilgisi dersinde evrim teorisi yerine insan yaratılışıyla ilgili yeni konular yer alıyor. Geriden gelecek sunuşa uygun çalışmalar ve kitaplar olursa başarılı olacağına inanıyorum. İyi niyetle yapılmış bir çalışma, ümitliyim. Başta Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve bu çalışmanın içerisinde yer alan herkesi tebrik ediyorum. 2 sene önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her alanda başarılı olduğumuzu ancak eğitimde başarılı olamadığımızı belirttiği hatırlatıyorum. Bu nedenle Milli Eğitim aracılığıyla bu açığı kapatmayı hedefliyoruz. İnşallah bu müfredatla insanlarımızı geleceğe yönelik, milli ve manevi değerlerine bağlı; yerli ve milli niteliklere sahip bireyler olarak yetiştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

“ŞARTLARIN GÖZ ÖNÜNE ALINMASI ÖNEMLİDİR”

Yeni müfredata öğretmenlerin, eğitimcilerin ve akademisyenlerin fikirlerinin alınmasının yanı sıra şartların göz önünde bulundurulmasının önemine dikkat çeken Başkan Nazif Karlıer, “Yeni müfredatta uygulayıcılar çok önemli. İdarecilerden öğretmenlere kadar müfredatın uygulanmasında bu kişilerin hepsi büyük önem arz ediyor. Bir şeyin verimli olabilmesi uygulayıcılar tarafından yapıldıktan sonra ortaya çıkar. Çok güzel şeyler planlarsınız ama uygulama alanlarının ona uygun olup olmadığı önemlidir. Burada da uygulayıcı olan öğretmenlerimizin, eğitimcilerimizin ve akademisyenlerimizin fikirlerinin alınması ve şartların göz önüne alınması önemlidir. Bir köy okulunda 50-60 öğrenci bulunurken diğer bir okulda 3 bin civarında öğrenci olabilir. Bu şartlarda müfredatın ve aynı dersin nasıl uygulanacağı önemlidir. Bunların planlanması ve detaylandırılması gerektiği kanaatindeyim” şeklinde konuştu. ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.