KTO Karatay Üniversitesi dünyanın en yeşil kampüsü oldu
Uluslararası arenada yükseköğretim kurumlarının çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendirilmesiyle dünyanın en yeşil kampüslerinin sıralandığı 2024 UI GreenMetric World University Rankings 2024 sonuçları açıklandı.
Uluslararası arenada yükseköğretim kurumlarının çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendirilmesiyle dünyanın en yeşil kampüslerinin sıralandığı 2024 UI GreenMetric World University Rankings 2024 sonuçları açıklandı. Sıralama sonuçlarına göre Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi; dünyada 606., Türkiye’de 61., vakıf üniversiteleri arasında ise 12. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.
KTO Karatay, Dünya Sıralamalarında Yükselişine Devam Ediyor
KTO Karatay Üniversitesi, 95 ülkeden 1.477 yerleşkenin kampüs ortamı, altyapı yeterliliği, enerji kullanımı, ulaşım, eğitim ve araştırma gibi faktörler ile değerlendirildiği UI GreenMetric World University Rankings 2024 (Yeşil Üniversite Endeksi) sıralamasında yeşil kampüsü ile önemli bir yer alarak, sürdürülebilirlik alanındaki başarılarını devam ettirdi. Üniversite, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında “Su” kategorisinde 6., “Altyapı” kategorisinde 8., “Atık” kategorisinde 14., “Enerji ve İklim Değişikliği” ile “Toplu Taşıma” kategorilerinde15., “Eğitim ve Araştırma” kategorisinde ise 24. sıraya yerleşti.
“Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerimizi Çevre Odaklı Yaklaşımla Sürdürüyoruz”
Enerji verimliliğini artıran projeler ile yeşil kampüs hedeflerine her geçen gün daha emin adımlarla ilerlediklerini belirten KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Üniversitemiz, UI GreenMetric World University Rankings 2024 raporuna göre çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik konularındaki kararlılığını bir kez daha uluslararası alanda kanıtlamıştır. Elde ettiğimiz sonuçlar, yeşil kampüs hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. Bu başarı hem kampüs altyapımızın hem de eğitim ve araştırma faaliyetlerimizin çevre odaklı bir yaklaşımla şekillendiğinin bir göstergesidir. Güneş Enerjisi Santrali Projesi ile üniversitemizin yıllık elektrik tüketiminin yaklaşık %10’u yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyor, projemiz ile kampüsümüzde yer alan yaklaşık 780 solar güneş paneli sayesinde yıllık 312 kW elektrik üretiyoruz. Üniversitemiz, çevreye duyarlı altyapı yatırımları, enerji verimliliğini artıran projeler, atık yönetimindeki yenilikçi uygulamalar ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile bu alandaki öncülüğünü sürdürüyor. Üniversitemizin başarılı yükselişinde emeği geçen tüm akademisyen, idari personel ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.