Konya'ya kenevir üretiminde sanayi tesisi müjdesi

Konya'ya kenevir üretiminde sanayi tesisi müjdesi

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, seçim çalışmaları kapsamında İçeri Çumra’da Kenevir tarlasında açıklamalarda bulundu.

Kenevir sanayi tesisi hakkında müjde veren Başkan Erkoyuncu, " Bu bitki bizim olmazsa olmazımızdır. Önümüzdeki yıl da, yıllarda demiyorum, uzatmıyorum. Bunun tabii ki bir altyapısını oluşturacağız. Raporları ve verilerimizi hazırlayacağız. İnşallah önümüzdeki yıl itibariyle bunu sahaya uygulamaya başlayacağız. Elimizden geleni yapacağız" dedi.
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde alınan baskın seçim kararı ile 27 Temmuz’da yapılacak seçimler için adaylar çalışmalarını hızla sürdürüyor. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, seçim çalışmaları kapsamında İçeri Çumra’da Kenevir tarlasında açıklamalarda bulundu. Erkoyuncu, kenevirin önemine dikkat çekerek yapılacak çalışmalar ve çiftçilere yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

whatsapp-image-2024-07-17-at-14-53-55-1.jpeg
"Bizim kurumumuz çiftçinin kuruluşu"
Başka ilçelerin yağış açısından Çumradan şanslı olduğunu belirten Başkan Erkoyuncu, "Bizim buralarda eğer su olmazsa çok büyük bir handikapa gireriz. Dolayısıyla alternatif bitkiden öte sadece herhangi şansa gidilmesi gerekir. Ben de biraz dersime çalıştım. Dolayısıyla Konya Ovası'nda özellikle su sıkıntısı çekiyoruz. Su hayattır, suyu getirmek için de büyük bir çaba sarf etmek gerekiyor. Genel olarak, 3 ya da 4 kere sulamayla bu iş çözülüyormuş. Son zamanlarda bütün dünyada olduğu gibi su kıtlığı düştü. Ben kenevire sonradan yöneldim. Sivil Toplum Kuruluşunun Başkanı olarak hem çiftçi Ramazan olarak hakikaten duyduklarım mucizevi bir şey ama bunu hayata geçirmenin yolu bu bitkiyi ekip yetiştirmeden geçiyor. Bir şeyler yapmak için bir sanayi teşekkülü gerekiyor. Gerekli bakanlık ve kişilerle görüştük. Arkadaşların bu konuda bilgisi var. Türkiye'de tek olan Samsun'da bir işletme varmış, onu bize tanıttılar. Sonradan tekrar görüştüm, ben bu bilgileri Mahmut Şenyüz ve yönetim kurulu üyeleriyle paylaştım. Burada bütün mesele, bu bitkinin tam tarım ürününün mamul hale getirilmesidir. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Konya Şeker, bu konuda hakikaten zirai sözleşmeli ekimde Türkiye'de bir örnektir. Yine söylüyorum, her iki kimlikle de bu bitki bizim olmazsa olmazımızdır. Önümüzdeki yıl da, yıllarda demiyorum, uzatmıyorum. Bunun tabii ki bir altyapısını oluşturacağız. Raporları ve verilerimizi hazırlayacağız. İnşallah önümüzdeki yıl itibariyle bunu sahaya uygulamaya başlayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Bu kurum tek başına olabilir, çiftçi-kurum ortaklığı olur. Zaten şirketin bütün sahipleri çiftçiler. Ama farklı bir alternatif olursa ona da varız. Bütün mesele benim bir düsturum vardı: yönetim, yönetici düsturlarında helal, mantıklı, hukuklu her şey var. Bu dediğim prensipler aile ve 3 kaideye birebir uyuyor. Onun için inşallah önümüzdeki bu yıl altyapısına başlarız ama aktif hale getirme noktasında önümüzdeki yıl itibariyle elimizden ne geliyorsa onu yaparız. Bizim kurumumuz çiftçinin kuruluşu. Bunu herkes kabul ediyor, bütün dünya. Onun için bütün gücümüzle, kurumun gücüyle, samimiyetle, önümüzdeki yıl itibariyle altyapısını oluşturup sanayi tesisi haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu. ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.