Gültaş: İnşaat ve emlak sektörü zor günler geçiriyor

Gültaş: İnşaat ve emlak sektörü zor günler geçiriyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da inşaat ve emlak sektörü zor bir dönemden geçiyor. Artan maliyetler nedeniyle inşaat sektöründe konut üretimi yavaşlamış durumda. Bu durum, özellikle kiralık daire bulma konusunda vatandaşları zor durumda bırakıyor

Gültaş Gayrimenkul sahibi Mehmet Akif Gültaş, yaşanan sıkıntıları dile getirerek, şehirde hem arsa üretiminin olmadığını hem de konut üretiminin neredeyse durma noktasına geldiğini belirtti. Gültaş, bu durumun özellikle kiralık daire bulmak isteyenler ve ev sahibi olmayı hedefleyenler için ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti. Konut üretiminin azalması, kiralık daire sayısında da düşüşe neden olurken, arz-talep dengesizliği kiraların hızla yükselmesine yol açıyor. Gültaş, bu durumun ilerleyen dönemlerde daha büyük bir kriz yaratabileceğini vurguladı.

insaat-ve-emlak-sektoru-7.jpg

"MERMER İŞİYLE BAŞLADIK, EMLAK SEKTÖRÜNE GEÇİŞ YAPTIK"

Konya'da inşaat ve emlak sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Gültaş Gayrimenkul sahibi Mehmet Akif Gültaş, sektörün mevcut durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Gültaş, inşaat sektörüne mermer işiyle adım attıklarını belirterek, 2013 yılında emlak sektörüne geçiş yaptıklarını ifade etti. Gültaş, "Mermer işinde 2010 yılında atölyemizi açtık. Daha sonra 2013 yılında emlak sektörüne girdik. Şu an mermer işimize de devam ediyoruz ancak emlak piyasasında ciddi zorluklar yaşanıyor. Alım-satımda durgunluk söz konusu olsa da zaman zaman ufak hareketlenmeler görüyoruz" diye konuştu.

"KİRALIK EV BULMAK ZOR, ARSA ÜRETİMİ YETERSİZ"

Mehmet Akif Gültaş, özellikle kiralık ev bulma konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, "Kiralık ev konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz, maalesef ev yok. Arsa üretimi de sınırlı. Belediyeler yeterli arsa üretemiyor. Mevcut arsalar büyük adalar halinde sunuluyor ve maliyetler yüksek olduğu için müteahhitler bu projelere giremiyor" dedi. Gültaş, bu durumun ne kadar devam edeceğini bilmediklerini ancak birçok kişinin 2025 yılını işaret ettiğini belirtti.

nsaat-ve-emlak-sektoru-1.jpg

"KARATAY’DA YAPILANMA VAR, ANCAK YETERLİ DEĞİL"

Karatay bölgesinde bir yapılanmanın olduğunu fakat bunun mevcut talebi karşılamadığını ifade eden Gültaş, "Satılık daire sayısı çok fazla. Alıp satan var, fakat aldıktan sonra kiraya vermeyenler de söz konusu. Kiralık daire bulmak bu nedenle oldukça zor" açıklamalarında bulundu.

"YETKİLİ EMLAKÇILIK YAPACAĞIZ"

Gültaş Gayrimenkul olarak bütün belgelerinin eksiksiz olduğunu belirten Mehmet Akif Gültaş, taşınmaz yetki belgesi aldıklarını ve yakın zamanda işyeri çalışma ruhsatlarını da tamamlayacaklarını ifade etti. "Yakında ruhsatımızı alarak tam yetkili emlakçılık yapacağız." dedi.

"İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ELEMAN SIKINTISI BÜYÜK"

Mehmet Akif Gültaş, Türkiye'deki inşaat sektörünün lokomotif bir sektör olduğunu vurguladı ve sektörde yaşanan eleman sıkıntısına dikkat çekti. "Eleman sıkıntısı çözülebilecek bir sorun gibi görünmüyor. Devletin işverenlere destek olması gerekiyor. Özellikle işçilerin sigortasının ödenmesi konusunda devlet desteği şart. Şu an 7-8 eleman çalıştıran bir işyeri için sigorta maliyeti ciddi bir yük. Bunun yanı sıra asgari ücretle çalışan işçiler de yeterince desteklenmiyor." ifadelerini kullanan Gültaş, devletin hem işvereni hem de işçiyi desteklemesi gerektiğini belirtti. ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum