Aydınlar Ocağı'nda  Başkan Mustafa Güçlü yeniden seçildi

Aydınlar Ocağı'nda Başkan Mustafa Güçlü yeniden seçildi

Aydınlar Ocağı'nda Başkan Mustafa Güçlü yeniden seçildi

Konya Aydınlar Ocağı’nın Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Divan Başkanlığını Av. Ahmet Güney, kâtipliklerini Bekir Şahin ve Hüseyin Eşgin'in yaptığı kongrede Başkanlığa Dr. Mustafa Güçlü yeniden seçildi.

Öncü Sosyal Tesislerindeki kongrede faaliyetleri hakkında konuşan Dr. Mustafa Güçlü Aydınlar Ocağı’nın yapılanmasıyla ilgili bilgiler de verdi. Aydınlar Ocağı’nın, şubeli faaliyet gösteren diğer derneklerden farklı bir yapıya sahip olduğunu anlatan Güçlü, “Her ildeki Aydınlar Ocağı kendi merkezinde müstakildir. Fakat İstanbul bir kültür başkenti olarak görülür ve Genel Merkez olarak kabul edilir. Zaman zaman gönül birlikteliği içinde şura tarzında toplantılar da yapılır” dedi.

Aydınlar Ocağı Konya Şubesinin tarihi süreciyle ilgi de konuşan Güçlü, “4 Haziran 1986 tarihinde dokuz üniversite hocamız bir araya gelerek Konya Aydınlar Ocağı’nı kurdu. Kurucu Başkan Abdülkadir Akçin idi. Ancak hocalarımızın akademik yoğunlukları sebebiyle Aydınlar Ocağına vakit ayıramamaları sık sık başkan değişimini getirdi. 22 Kasım 1986’da yapılan ilk kongrede de Şaban Karataş hoca başkanlığa seçildi. Karataş, Başkan olduğu dönemde Ankara’da yaşıyor olması sebebiyle Konya’ya yeterince vakit ayıramadı ve Mart 1988’de Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu başkanlığa seçildi. Onun da üniversitede yoğun çalışmaları olunca Aralık 1988’de başkanlığı Dr. Mustafa Akın’a devretti. Sonra 1989’da Av. Mehmet Ali Uz ağabey başkan oldu. Biz de Aydınlar Ocağı’na o dönemde üye olduk ve onun yönetiminde on sene çalıştık” diye konuştu.

Uz’un Ekim 2002 tarihinde, yazı hayatındaki yoğunluk sebebiyle başkanlığı bırakma kararı aldığını ve görevi ısrarla kendisine devretmek istediğini de kaydeden Güçlü, “O günden bu yana haddi aşmadan, kutuplaşmaya ve kamplaşmaya götürmeden çalışmaya gayret ediyoruz. Mümkün olduğunca her görüşten, fikirden insanı konuşturup istifade etmeye çalışıyoruz” dedi.

Faaliyetlerle ilgili söz alan İbrahim Dıvarcı da Konya Aydınlar Ocağı projesi olarak başlatıp Cumhurbaşkanlığı himayesinde sürdürdükleri Türklerin Mirası konulu çalışmaya dair bilgiler verdi. Proje dâhilinde yirmi iki ülkede inceleme yaptıklarını, il dört cilt kitabın basıldığını, bu yıl içinde dört cildin daha basılacağını anlatan Dıvarcı “Bu büyük kültür projesini, Konya Aydınlar Ocağı’nın arkamızda durmasıyla inşallah tamamlayacağız” diye konuştu.

Mehmet Altuntaş’ın okuduğu Denetim Kurulu Raporu ve Tayyar Yıldırım’ın okuduğu İşletme Hesap Bilançosunun ibra edilmesinin ardından Yönetim ve Denetim kurullarının seçimi yapıldı. Tek Listenin göreve talip olduğu kongrede Aydınlar Ocağı’nın, üç yıl görev yapacak kurulları şu şekilde teşekkül etti:

YÖNETİM KURULU (Asil): Dr. Mustafa Güçlü (Başkan), Mustafa Sinan Ümit, Tayyar Yıldırım, Mehmet Altuntaş, Mustafa Güden, Muammer Yavuz, Serkan Peköz,

YÖNETİM KURULU (Yedek): Behzat İnce, Hüseyin Eşgin, Celalettin Kara, Nasuh Akkafa, Hasan Ukdem, Hasan Karaca, Nihat Kahraman,

DENETİM KURULU (Asil): Av. Ahmet Güney, Av. Abdurrahim Küçük, Kâzım Öztürk,

DENETİM KURULU (Yedek): Hasan Yaşar, Bekir Şahin, Saffet Yurtsever,

İLİM İSTİŞARE KURULU: Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, Prof. Dr. Caner Arabacı, Prof. Dr. Necmeddin Tarakçıoğlu, Prof. Dr. Ahmet Alkan, Prof. Dr. Abdullah Öksüz, Prof. Dr. İbrahim Erayman, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Kara, Doç. Dr. Zekeriya Şimşir, Doç. Dr. Mustafa Durdu, Doç. Dr. H. Ahmet Şimşek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.