60 farklı türde aylık 20 bin canlı kelebek uçuşun gerçekleştiği Konya Tropikal Kelebek Bahçesi gezenleri hayran bırakıyor

60 farklı türde aylık 20 bin canlı kelebek uçuşun gerçekleştiği Konya Tropikal Kelebek Bahçesi gezenleri hayran bırakıyor

Kostarika, Kenya, Filipinler, Malezya, Singapur, Endonezya, Kolombiya ve Panama gibi ülkelerden, 60 farklı türde aylık 20 bin canlı kelebek uçuşun gerçekleştiği Konya Tropikal Kelebek Bahçesi gezenleri hayran bırakıyor.

Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi gezenleri hayran bırakıyor. 60 farklı türde aylık 20 bin canlı kelebek uçuşun gerçekleştiği bahçede, Kostarika, Kenya, Filipinler, Malezya, Singapur, Endonezya, Kolombiya ve Panama gibi ülkelerden kelebek bulunuyor.

2015 yılında ziyarete açılan Tropikal Kelebek Bahçesi 7 bin 200 metrekare kullanım alanına sahip. Böcek Müzesi bölümü, Kelebek Yaşam Döngüsü, Böcek Sineması, Kelebek Sınıflandırması, Kelebek Davranışı ve Böcek Köyünden oluşuyor.

YETİŞKİNLER ÇOCUKLARDAN DAHA MUTLU OLUYOR

28 derece sıcaklık ve yüzde 80 nem olacak şekilde kontrol altında tutulan bahçe, özellikle de çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla doğaya uygun bir şekilde kelebek formunda inşa edilmiş olmasına rağmen yetişkinler de çocuklar kadar mutlu oluyor. Ayrıca ziyaretçilerin günlük yaşantılarında karşılaşamayacağı farklı türde kelebek ve diğer böcekler ile bitkileri görmeleri sağlayarak yaşantılarında güzel anı bırakmayı amaçladığı açıklamalarda yer alıyor.

TÜRKİYE’NİN İLK KELEBEK BAHÇESİ

Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2015 yılında ziyarete girdi. Tropikal Kelebek Bahçesi 77 bin 200 metrekare kullanım alanına sahip. Kelebek Uçuş Alanı ve Böcek Müzesi olmak üzere iki ana bölümde 3 bin 500 metrekarelik gezi alanında hizmet veriliyor. Tropikal Kelebek Bahçesi resmi sitesinden verilen bilgide binanın inşasında 630 ton çelik ve her biri farklı ölçüde bin 730 tane camın olduğu, cam giydirme cephe kaplama sistemi kullanıldığı belirtilmiş. Ayrıca camlarda, kelebeklerin doğal ortamlarında olduğu gibi güneşten gelen ışınlarla yönlerini bulmalarını sağlayan UV ışınlarının bahçe içerisine maksimum oranda geçişini sağlayan özel PVB malzemesi kullanılmış.

BAHÇEDE 60 FARKLI TÜR KELEBEK VAR

Yine verilen bilgiler doğrultusunda 60 farklı türde aylık 20 bin canlı kelebek uçuş yaparken kelebekler Kostarika, Kenya, Filipinler, Malezya, Singapur, Endonezya, Kolombiya ve Panama gibi ülkelerden getirilmiş. Kelebek yaşamının 3. evresi olan pupa evresinde özel kutular içerisinde getirilerek bahçede özel dolaplar içerisine yerleştirilerek başkalaşım süreçlerini tamamlayıp kelebek olarak uçuş gösteriyor. Bahçede 195 türde canlı bitki, kelebekler ile ziyaretçilere gezi sırasında eşlik ediyor. Ayrıca Türkiye’ de sadece burada birçok bitki türü de yetiştiriliyor. Bahçe içerisinde, canlı yaşamını daha kaliteli hale getirebilmek adına bulunduğu ortamdaki zararlı maddeleri absorbe edebilen, oksijen üretimi yüksek bitkiler tercih edilmiş.

ÖZEL KURUTULAN BÖCEKLER DE VAR
Böcek Müzesi bölümü, Kelebek Yaşam Döngüsü, Böcek Sineması, Kelebek Sınıflandırması, Kelebek Davranışı ve Böcek Köyünden oluşan bahçede kelebekler ve diğer ilginç böcekler özel olarak kurutulup sergileniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.