Tanju Özcan'a Yozgat tepkisi: "Konya ve Yozgatlılardan özür dilemeli"

Tanju Özcan'a Yozgat tepkisi: "Konya ve Yozgatlılardan özür dilemeli"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın “Burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim, atamazsın çöpünü!” şeklindeki şuursuz ve fütursuz ifadelerine, Konya'dan sonra Yozgatlılar'dan da tepki gecikmedi.

Bolu’da Yaşayan Yozgatlılar Adına Bolu Yozgatlılar Derneği Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Demirel yazılı bir açıklama yaparak Yozgatlılar'ın tepkisini dile getirdi.

“Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’a Tepkimizi İfade Ediyoruz”

"Bolu’da yaşayan Yozgatlılar olarak, Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’ın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu, “Burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim, atamazsın çöpünü!” ifadeleriyle Yozgat ilimizi hedef almasını ve kullandığı yakışıksız dili derin bir üzüntü ve tepkiyle karşılıyoruz. Sayın Özcan’ın, çevreyi koruma gayreti bahanesiyle şehirlerimizi rencide eden bu talihsiz söylemleri, toplumumuzda ayrışmayı ve ötekileştirmeyi körüklemekten başka bir amaca hizmet etmemektedir. Yerel yöneticilerin görevi, bulundukları şehirde tüm insanları kapsayıcı, birleştirici ve saygılı bir dil kullanmaktır. Ancak maalesef Bolu Belediye Başkanı, kullandığı ifadelerle hem Yozgat hem de Konya halkına haksız ve mesnetsiz bir saldırıda bulunmuştur. Yozgat halkı olarak bizler, milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını seven, sayısız şehitler veren ve birlik beraberliğimizle her zaman Türkiye'nin gururu olduk.

Yozgat; Çanakkale'den, Kurtuluş Savaşı’na ve günümüze kadar her mücadelede en ön saflarda yer almış, aziz vatanımız uğruna canını feda etmekten çekinmemiş kahraman insanların diyarıdır. Memleketimize böylesine yakışıksız ve bölücü bir söylemde bulunmasını asla kabul edilemez.

Bizler, Bolu’da yaşayan Yozgatlılar olarak, Türkiye’nin her köşesinde kardeşlik, barış ve hoşgörü ortamını savunuyoruz. Kimseyi dışlamadan, memleketine bakılmaksızın herkesin huzur ve güven içinde yaşadığı bir şehirde bulunma hakkına sahibiz. Siyasetçilerin bu hakkı zedeleyen ve toplumsal barışı tehdit eden ifadelerden kaçınmasını bekliyoruz.

Sayın Özcan’ın, Yozgat ve Konya halkından ivedilikle özür dilemesini, kullandığı bölücü dilin farkına vararak kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde, Yozgatlı hemşehrilerimizle birlikte bu konuyu hukuki ve toplumsal zeminde takip etmeye devam edeceğimizi beyan ederiz. Bizler, nerede yaşarsak yaşayalım, memleketimiz Yozgat’a olan sevgimizden, vatanımıza ve milletimize olan bağlılığımızdan asla taviz vermeyiz.

Sayın Özcan’ın, ayrıştırıcı ifadeler yerine birleştirici ve yapıcı bir dil kullanması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor; tüm Bolu halkına da hoşgörü, saygı ve birlik içinde bir yaşam dilerken, Yozgatlıların hakkını savunmaya her zaman hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri