Sille'ye 1 milyon turist

Selçuklu Belediyesi, turizm odaklı projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Sille’de gerçekleştirilecek çalışmalarla birlikte, her yıl sadece Sille’ye özgü 1 milyon turist çekmeyi planladıklarını belirtti.

Selçuklu Belediyesi, Konya ve ülke ekonomisine sağladığı katkıları her geçen gün artırarak sürdürüyor. Sağlık, ekonomi, eğitim ve diğer alanlardaki yatırımlarının yanı sıra turizme yönelik çalışmalara da hız kesmeden devam eden belediye, Konya’ya kazandırdığı Tropikal Kelebekler Bahçesi ile yılda 600 bin misafiri ağırlıyor. Turizm yatırımlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanan Selçuklu Belediyesi, Sille’de gerçekleştirdiği projelerle Konya’ya yeni bir turizm destinasyonu kazandırmayı hedefliyor. Bu yeni proje, Konya’ya gelen turist sayısını artırmanın ötesinde, Sille’ye özel yabancı ve nitelikli turistlerin de bölgeye çekilmesini amaçlıyor. Selçuklu Belediyesi, bu adımla birlikte Selçuklu, Konya ve bölge turizmine önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.

“SİLLE’Yİ TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Sille’nin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve tanıtılması konusunda kararlı olduklarını belirtti. Sille’nin kendileri için özel bir yer tuttuğunu vurgulayan Pekyatırmacı, yapılan projelerle Sille'yi yılda 1 milyon turistin ziyaret edeceği bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Pekyatırmacı, "Sille, Selçuklu'nun gözbebeği konumunda. Turizmin gelişmesi noktasında buradaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi gibi projelerle tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyarak geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Sille, yapılan yoğun çalışmalar sayesinde Konya'nın cazibe merkezi haline geldi. Yaptığımız ve yapımı süren projelerin toplam yatırım bedeli 500 milyon TL'nin üzerinde. Sille'yi kendimize görev edindik. 3 yıl önce 15 milyon TL bedelle kaya ıslahı çalışması yaptık. Ancak daha büyük bir hedefimiz var. Sille'ye sadece Konya'dan değil, dünyanın dört bir yanından turist çekmek istiyoruz. Yıllık 1 milyon turist hedefimiz var ve bu turistlerin çoğunluğunu yabancı turistler oluşturacak. Bu hedef doğrultusunda Sille’nin hem Konya'nın tarihi zenginliğini hem de kültürel mirasını Türkiye ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz ve bunun içinde ciddi çalışmalar içerisinde bulunuyoruz” diye konuştu.

“SİLLE’Yİ HER PLATFORMDA TANITMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Başkan Ahmet Pekyatırmacı, Eylül ayının başında Yunanistan'da açacakları "Konya Sille Hazineleri Sergisi" ile Sille'yi tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirtti. Pekyatırmacı, Konya’nın turizm potansiyeline dikkat çekerek, "Şu anda Kelebekler Bahçesi’ne yılda 600 bin biletli ziyaretçi geliyor ve bu ziyaretçilerin 300 bini sadece Kelebekler Bahçesi’ni görmek için Konya’ya geliyor. Ancak Konya’ya gelen her turist, şehrin tüm tarihi ve turistik mekanlarını da geziyor. Sille’ye getirmeyi hedeflediğimiz 1 milyon turist, şehre ekstra bir turizm potansiyeli kazandıracak. Bu turistler, Kelebekler Bahçesi ve Mevlana Müzesi başta olmak üzere Konya’nın bütün tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret edecekler. Sille'nin turizmdeki en büyük değerlerinden biri olan Aya Elenia Kilisesi’dir. 327 yılında inşa edilen bu kilise, Ayasofya’dan 200 yıl önce yapılmış ve kilise olarak inşa edilen ilk bina olma özelliğini taşıyor. Hristiyanların ilk mabetlerinden biri Sille’de bulunuyor ve maalesef bu bilgi pek fazla kişi tarafından bilinmiyor. Eylül ayında Yunanistan’da ‘Konya Sille Hazineleri Sergisi’ ile Sille’nin tarihini, kültürünü ve değerini anlatacağız. Daha önce uluslararası Sille Sempozyumu düzenledik ve dünyanın birçok yerinden akademisyenler bu sempozyuma katıldı. Bu tür etkinliklerle Sille’yi ve Konya’yı her platformda tanıtmayı sürdüreceğiz. Buraya gelen turist sadece Sille için gelmeyecek; Konya’yı gezecek, Mevlana’yı ziyaret edecek ve İslam beldesinin nasıl olduğunu görecek" ifadelerini kullandı.

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN MEYVESİNİ ALIYORUZ”

Ahmet Pekyatırmacı, Sille'de yürüttükleri çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını, ancak bu projelerin tam anlamıyla 5 yıl içinde sonuç vereceğini ifade etti. Pekyatırmacı, Sille'yi nitelikli yabancı turistlerin ilgi odağı haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Şu anda yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık, ancak bu projelerin tam etkisini 5 yıl sonra göreceğiz. Bu çalışmalar, sadece Selçuklu'ya değil, tüm Konya'ya büyük fayda sağlayacak. Kelebekler Bahçesi ve Selçuklu Kongre Merkezi olmasaydı, Konya’nın tanınırlığı bu seviyede olur muydu? Yürüttüğümüz bu projeler, Selçuklu ve Konya'nın yanı sıra bölgeye de ciddi katkılar sağlayacak" şeklinde konuştu.

ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri