Önder Kutlu: Türkiye gereken yanıtı verecektir

Ankara'da TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısında 5 kişi şehit olurken, 22 kişi yaralandı. Saldırıyı değerlendiren Prof. Dr. Önder Kutlu, teröristlerin bu eylemle Türkiye’ye doğrudan bir mesaj vermeye çalıştığını vurguladı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Saat 15.26’da meydana gelen saldırıda, taksiyle gelen iki terörist, araçtan iner inmez çevredeki sivillere ateş açarak tesisin içine girdi. Bu esnada, şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Saldırının ardından TUSAŞ içinden de patlama ve silah sesleri yükselmeye başladı. Olay yerine çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından, silah sesleri ve patlamalar devam etti. Saldırının hemen ardından Jandarma Özel Harekat, tesiste geniş çaplı bir operasyon başlattı. Saldırıyı gerçekleştiren iki terörist, operasyonda etkisiz hale getirildi. Teröristlerin tesis içine yüksek miktarda patlayıcı ile girdikleri ve özel harekat operasyonu sırasında kendilerini patlattıkları öğrenildi.

“TÜRKİYE’YE MESAJ VERMEK AMACIYLA YAPILMIŞ BİR SALDIRI”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Kutlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’ye (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısının Türkiye’nin savunma sanayisine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Kutlu, “Türkiye’nin son dönemde gurur duyduğu ve milli politikalar çerçevesinde önem verdiği savunma sektörüne yönelik bu saldırı bizleri derinden üzmüştür. Bu, doğrudan doğruya Türkiye’ye mesaj vermek amacıyla yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı ile çok ciddi bir hedefe ulaşmaları mümkün değildi ve bunu da biliyorlardı. Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarılarını ve kazanımlarını doğrudan sıkıntıya uğratmaları mümkün değildi. Ancak sembolik anlamı olan bu terör saldırısını gerçekleştirdiler. Zaten terörün amacı korku salmaktır ve bu saldırıda da bunu amaçladılar” diye konuştu.

“TÜRKİYE, SALDIRIYA GEREKEN YANITI VERECEKTİR”

Türkiye’ye yönelik farklı alanlarda yapılan saldırıların bir yansıması olan bu saldırının savunma sanayisine yöneltilmiş bir mesaj olduğunu ifade eden Kutlu, “Bu saldırıyla Türkiye’nin savunma sanayisinde yaptığı kritik hamleleri hedef aldıklarını gösterdiler. Türkiye’ye başta İsrail olmak üzere bazı devletlerin tehdit yönelttiğini ve topraklarında gözü olduğunu biliyoruz. Bu devletler doğrudan gelip Türkiye’ye saldırmazlar, ancak terör örgütlerini kullanarak bu saldırıları gerçekleştireceklerini tahmin ediyorduk, nitekim de öyle oldu. İsrail’deki bazı terörist bakanların yaptıkları açıklamalardan bu saldırılardan mutlu olduklarını görüyoruz. Savunma sanayi, sadece Türkiye için değil, diğer dost ülkeler için de umut olmuş bir sektördür. Türkiye, geçmişte de benzer saldırılar karşısında duruşunu ortaya koymuştur ve yine teröre ve destekçilerine gerekli yanıtı verecektir” ifadelerini kullandı.

ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri