Nezahat Keleşoğlu Kongre Merkezi eksi 1’inci katta gerçekleştirilen açılışa Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Birekul, Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu ve Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Zahit Selvi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Hedef Marka Değerine Sahip Türk Müziği Devlet Konservatuvarı
Kendisinin de Türk Müziği aşığı olduğunu aktaran Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Türk Müziği, Osmanlı Devleti’nden bizlere kalan bir miras. Bu mirası korumak bizlerin görevi. Üniversitemizde emek verip taş taş üstüne koyan her fakülteye, bölüme, birime imkan ve ortam sağladığımız gibi Türk Müziği Devlet Konservatuvarına da bu imkanları ve desteği veriyoruz. Üniversitemizde ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, marka değerine sahip Türk Müziği Devlet Konservatuvarı oluşturmak gibi bir hedefle yola çıktık. Bu hedef doğrultusunda konservatuvarımız tarafından bu zamana kadar çok önemli ve ses getiren projeler, konserler, festivaller gerçekleştirildi. Gerçekleştirilmeye de devam ediliyor. Çalgı yapım, bakım, onarım atölyesi de bu önemli projelerden bir tanesi. Gerçekten önemli bir atölye. Bu çalışmaların hepsi ekip işi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Türk Müziği Enstrümanlarının Hepsi Üretilebiliyor
Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım, Bakım, Onarım Atölyesinin, üniversiteler arasında alanında Türkiye’nin en büyük ve donanımlı çalgı yapım, bakım, onarım atölyesi olduğunu ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül, “Fabrikasyon üretimi yapan özel sektör işletmeleri saymazsak bizim atölyemiz kadar donanımlı ve büyük başka bir atölye yok diyebiliriz. Ata topraklardan intikâl eden sazlar da dahil edildiğinde Türk Müziği enstrümanlarının hepsinin atölyemizde üretiliyor ve üretilecek olması bakımından Türkiye'de eşsiz konumdayız. Atölyemizde, aslında menşei yine ata topraklar olan, dünya sathında zaman içerisinde farklı formlarda şekillenmiş ve gelişmiş keman, çello gibi Türk müziği icra edilebilmesi bakımından perdesiz sisteme sahip diğer müzik kültürlerinin sazlarını da üretebiliyoruz. Atölyemizin kuruluş gayelerinden birisi de çalgı yapım alanında yeni teknikler geliştirmek, patentler üretmektir. Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı olarak biz ne yapabiliyorsak Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’nun bize açtığı ufuk, sağladığı imkânlar ve maddi-manevi verdiği desteklerle yapıyoruz. Bu destek konservatuvarımız çalışmalarını takip eden, etkinliklerimize konuk olan diğer üniversitelerden akademisyenlerce de takdir edilmektedir. Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’nun Türk müziği alanına sağladığı katkı ve desteği başka bir yerde görmedik. Bu konuda çok değerli Rektörümüz başta olmak üzere emeği geçen tüm Rektör Yardımcılarımıza, Genel Sekreterimize, BAP Koordinatörlüğümüze, daire başkanlıklarımıza, hocalarımıza ve üniversitemizin emektar personeline teşekkür ediyoruz” dedi.