Genel Merkezi Ankara’da bulunan Birlikte İleri Derneği, Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar 25 ilde il başkanlıklarını kuran dernek, birçok il ve ilçede de temsilciliklerini oluşturmayı sürdürüyor. 81 ilde teşkilatlanma hedefiyle yola çıkan Birlikte İleri Derneği, vatandaşların istek ve taleplerinin dinlenmediği yönündeki eksikliği gidermek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Dernek, hazırladığı önerileri ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek, vatandaşların refah seviyesini yükseltmeyi amaçlıyor. Birlikte İleri Derneği, vatandaşların talepleri doğrultusunda faaliyetler düzenlemeyi ve toplumun her kesimine hitap edecek projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Derneğin bu çalışmaları, geniş bir kesim tarafından olumlu karşılanıyor.
“SİYASETTE ÖNERİ TAKIMI OLARAK YÖN VEREBİLİRİZ”
Birlikte İleri Derneği Genel Başkanı Latif Cem Baran, derneğin Türkiye genelinde 81 ilde teşkilatlanma çalışmalarını sürdürdüğünü ve siyasetten bağımsız bir sivil toplum örgütü olarak faaliyet gösterdiklerini açıkladı. Baran, derneğin Ankara Çukurambar’da bulunan genel merkezinde yürütülen çalışmalara dair bilgi verdi. Baran, “Birlikte İleri Derneği olarak 25 ilde il başkanlıklarımızı kurmuş durumdayız ve birçok ilde de ilçe başkanlıklarını oluşturacağız. Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde teşkilatlarımızı kurduk. Karadeniz Bölgesi’nde ise Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Sinop illerinde bu sonbaharda il başkanlıklarımızı belirlemeyi hedefliyoruz. Amacımız, Türkiye genelinde 81 ilde teşkilatlanmış bir sivil toplum örgütü olmak. Biz siyasi bir parti değiliz ve siyasi bir çalışmamız yok. Ancak siyaset alanında olumlu işler yapan, adları güzel anılan insanlara kapımız açık. Biz, sivil toplum faaliyetlerimizi sürdürürken siyasette bir baskı grubu veya öneri takımı olarak da yön vermeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
“SORUNLARI TESPİT EDEN VE ÇÖZEN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ”
Başkan Latif Cem Baran, vatandaşların yaşadığı sorunlarla ilgili mevzuat hazırladıklarını ve bu önerileri TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını açıkladı. Baran, derneğin toplumdaki çeşitli grupların sesini duyurmayı hedeflediğini belirtti. Baran, “Amacımız, toplum içerisinde sorunları olan ancak seslerini duyuramayan meslek grupları, topluluklar ve bireylerin sorunlarına çözüm bulmak. Gençler, kadınlar, emekliler, öğrenciler, tarım işçileri, KOBİ'ler ve iş dünyası gibi farklı kesimlerin sesini duyurmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda sorunları tespit ediyor, akademisyen kadromuz ile birlikte mevzuat hazırlıyoruz. Hazırladığımız mevzuatlar, bu insanların refah ve mutluluğunu artırmayı hedefliyor. Hazırladıkları mevzuatları devlet kurumlarına sunuyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğumuz ve sunmayı planladığımız önerilerimiz var. Toplumun devletle arasında bir köprü görevi görerek, bireylerin veya toplulukların sorunlarını tespit eden ve çözümler üreten bir sivil toplum kuruluşuyuz. Çalışmalarımız genişleyerek devam edecek. Türkiye’nin dört bir yanındaki insanlara, gruplara ve mesleki çalışmalara sesleniyoruz; eğer bir sorununuz varsa, gelin bize anlatın. Biz, sorunlarınızı çözmek için buradayız” diye konuştu.
BİRLİKTE İLERİ DERNEĞİ'NDEN "TÜRKİYE KRİTERLERİ" VURGUSU
Latif Cem Baran, derneğin ana hedefinin Türkiye'nin mutluluğu olduğunu belirtti. Baran, Kopenhag kriterlerinin daha iyisini Türkiye’nin kendi değerleriyle oluşturabileceğini vurguladı. Baran, “Asıl hedefimiz, Türkiye’nin huzuru ve insanların daha zengin, güçlü ve mutlu yaşayacakları bir ülke oluşturmak. Bu doğrultuda hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kopenhag kriterlerinin daha iyisini Türkiye, kendi hukukundan, medeniyetinden ve tarihinden çıkarabilir. Amacımız, Türkiye’nin kendi kriterlerini oluşturarak insanları daha huzurlu ve mutlu etmek. Türkiye kriterleri, insanların her geçen gün daha fakirleşmeyeceği, aksine daha zenginleşeceği, çocukları ve aileleri için endişe duymayacakları bir gelecek sağlayacak” şeklinde konuştu.
ABDULĞANİ ÇİFTÇİ